Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας!

Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας!

Υλικά:

1 κιλό ολόκληρες μικρές πατάτες με τη φλούδα τους
1 φλ. ελαιόλαδο
1/2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
1/2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. μουστάρδα
1/4 φλ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια

Εκτέλεση:

Για τα σουβλάκια πατάτας, πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 5-7 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους. Δεν θέλουμε να παραβράσουν, απλά να μαλακώσουν λίγο.

Ανάβουμε τη φωτιά. Κόβουμε τις πατάτες σε 3-4 φέτες, ανάλογα με το μέγεθός τους.
Σε μπολ βάζουμε το 1/2 φλ. ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τα μισά από τα φρέσκα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις πατάτες, και ανακατεύουμε καλά. Περνάμε τις πατάτες σε σουβλιά, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τα σουβλάκια στη σχάρα για περίπου 15΄, γυρίζοντας τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βάζουμε σε πιατέλα.

Βάζουμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/2 φλ.), τη μουστάρδα, το ξίδι, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά, και περιχύνουμε τα ζεστά σουβλάκια πατάτας. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: argiro.gr



Σχετικά Άρθρα

Θα γίνει της φράουλας!

Εύκολη συνταγή για να φτιάξετε cheesecake φράουλα!

Κέικ σοκολάτας με αβοκάντο! Μια Vegan συνταγή που θα λατρέψετε. (video)

Ένα υπέροχο σοκολατένιο επιδόρπιο χωρίς τύψεις! Νόστιμο και υγιεινό με αβοκάντο, που έχει εκπληκτικά οφέλη για την υγεία μας! Δοκιμάστε

Μην το ονειρεύεσαι – Φτιάξτο: Λαχταριστό εύκολο και ελαφρύ γαλακτομπούρεκο!

Μία από τις πιο εύκολες συνταγές για γαλακτομπούρεκο, πολύ πιο ελαφρύ από όλες τις άλλες συνταγές που υπάρχουν, αλλά με

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial