Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας!

Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας!

Υλικά:

1 κιλό ολόκληρες μικρές πατάτες με τη φλούδα τους
1 φλ. ελαιόλαδο
1/2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
1/2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. μουστάρδα
1/4 φλ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια

Εκτέλεση:

Για τα σουβλάκια πατάτας, πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 5-7 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους. Δεν θέλουμε να παραβράσουν, απλά να μαλακώσουν λίγο.

Ανάβουμε τη φωτιά. Κόβουμε τις πατάτες σε 3-4 φέτες, ανάλογα με το μέγεθός τους.
Σε μπολ βάζουμε το 1/2 φλ. ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τα μισά από τα φρέσκα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις πατάτες, και ανακατεύουμε καλά. Περνάμε τις πατάτες σε σουβλιά, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τα σουβλάκια στη σχάρα για περίπου 15΄, γυρίζοντας τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βάζουμε σε πιατέλα.

Βάζουμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/2 φλ.), τη μουστάρδα, το ξίδι, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά, και περιχύνουμε τα ζεστά σουβλάκια πατάτας. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: argiro.gr



Σχετικά Άρθρα

Τούρτα Μεντόβικ!

Ρωσική συνταγή για τούρτα με μέλι! Υλικά: 440-550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 225 γρ. βούτυρο ανάλατο 110 γρ.

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου σε λιγότερο από 10 λεπτά

Ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό με μπισκότα που γίνεται πανεύκολα και μας φέρνει στη μνήμη γεύση από τα παιδικά μας χρόνια.

Σαλάτα με αυγά!

Υλικά: 12 αυγά 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού 1 κουταλιά μαϊντανό 1/2 κουταλιά της

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial