Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας!

Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας!

Υλικά:

1 κιλό ολόκληρες μικρές πατάτες με τη φλούδα τους
1 φλ. ελαιόλαδο
1/2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
1/2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. μουστάρδα
1/4 φλ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια

Εκτέλεση:

Για τα σουβλάκια πατάτας, πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 5-7 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους. Δεν θέλουμε να παραβράσουν, απλά να μαλακώσουν λίγο.

Ανάβουμε τη φωτιά. Κόβουμε τις πατάτες σε 3-4 φέτες, ανάλογα με το μέγεθός τους.
Σε μπολ βάζουμε το 1/2 φλ. ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τα μισά από τα φρέσκα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις πατάτες, και ανακατεύουμε καλά. Περνάμε τις πατάτες σε σουβλιά, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τα σουβλάκια στη σχάρα για περίπου 15΄, γυρίζοντας τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βάζουμε σε πιατέλα.

Βάζουμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/2 φλ.), τη μουστάρδα, το ξίδι, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά, και περιχύνουμε τα ζεστά σουβλάκια πατάτας. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: argiro.gr



Σχετικά Άρθρα

Τραγανά και μυρωδάτα μπισκότα κανέλας. Εύκολα και εθιστικά…

Μπισκότα κανέλας της μαμάς που είναι σίγουρο σουξέ και διπλή χαρά, γιατί ευωδιάζουν το σπίτι ανέξοδα.

Κουραμπιέδες με αμύγδαλα και σταγόνες σοκολάτας!

Αφράτοι, πεντανόστιμοι κουραμπιέδες με αμύγδαλα και σταγόνες σοκολάτας. Μια εύκολη συνταγή για μια ωραία παραλλαγή των κλασικών κουραμπιέδων που σίγουρα θα απολαύσετε.

Μιλφέιγ εύκολο και γρήγορο!

Υλικά: 2 πακέτα σφολιατίνια 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια 1 κουτί εβαπορέ γάλα 2 φλιτζάνια νερό (καλύτερα να μετρήσετε

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial