Σπιτικό παγωτό ροδάκινο!

Σπιτικό παγωτό ροδάκινο!

Υλικά:

1 ½ φλ. του τσαγιού γάλα πλήρες
2 αβγά
2 κρόκοι
1¼ φλ. του τσαγιού ζάχαρη
1¼ φλ. του τσαγιού κρέμα γάλακτος
500 γρ ώριμα ροδάκινα, ψιλοκομμένα, με τη φλούδα
Χυμός 1/2 λεμονιού
Βανίλια

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά. Στο μεταξύ, χτυπάμε σε μπολ μαζί τα αβγά, τους κρόκους και το 3/4 φλ. του τσαγιού ζάχαρη.
Προσθέτουμε, ανακατεύοντας ελαφρά 1⁄4 φλ. του τσαγιού ζεστό γάλα στο μείγμα των αβγών και, στη συνέχεια, χτυπάμε ελαφρά το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα όπως είναι στο μπεν μαρί.
Συνεχίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς με ένα ξύλινο κουτάλι, έως ότου το μείγμα πήξει τόσο ώστε να «στέκεται» στο πίσω μέρος ενός κουταλιού, περίπου 15 λεπτά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα δοχείο για παγωτό και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Αναμειγνύουμε τα ψιλοκομμένα ροδάκινα με την υπόλοιπη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού σε ένα μπολ. (Η φλούδα θα προσθέσει ένα ρόδινο χρώμα). Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Στη συνέχεια, σουρώνουμε τα υγρά από τα ροδάκινα και τα αναμειγνύουμε με το μείγμα του παγωτού. Ξαναβάζουμε τα φρούτα σκεπασμένα στο ψυγείο.
Βάζουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες της για να παγώσει στην κατάψυξη. Λίγο πριν το παγωτό πήξει εντελώς προσθέτουμε τα ροδάκινα.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Red Velvet Cupcakes!

Υλικά: • 80 γρ βούτυρο σε σε θερμοκρασία δωματίου • 200 γρ ζάχαρη • 280 γρ αλεύρι για όλες τις

Ελλήνων Γη – Παντοπωλείο: Η επιλογή στην κρίση

Σε κεντρικότατο σημείο του Ηρακλείου Αττικής βρίσκεται ένα ιδιαίτερο παντοπωλείο το “Ελλήνων Γη” ,το οποίο διακρίνεται αφενός για την ποιότητα

Γεμιστό στήθος κοτόπουλου!

Υλικά: 3 στήθη κοτόπουλο 300 γρ. κίτρινο τυρί 10 φέτες ζαμπόν 1 πράσινη πιπεριά 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα 1 ποτήρι

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial