Stir fry κοτόπουλο με κινέζικο λάχανο!

Stir fry κοτόπουλο με κινέζικο λάχανο!

Υλικά:

2 μερίδες
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο κομμένα σε κομματάκια
1 μεγάλο καρότο τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
1 μέτριο κινέζικο λάχανο κομμένο σε λεπτά κομμάτια, ιδιαίτερα τα φύλλα του
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο κομμένες σε κομματάκια
1 κσ φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
2 κσ λάδι καρύδας
4 κσ σησαμέλαιο ή καλαμποκέλαιο
1 κσ fish sauce
1 κσ soy sauce
1 κσ ξύδι
1 κγ σησαμέλαιο ασιατικό (από καβουρντισμένο σουσάμι)
Αλάτι / πιπέρι / ελάχιστο μπούκοβο/ σουσάμι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι το λάδι καρύδας να κάψει και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε και το γυρίζουμε με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να ψηθεί. Το βάζουμε σε πιάτο μαζί με το λάδι και το ζουμί του και προχωράμε παρακάτω.

Στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το πλύνουμε, προσθέτουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και το καρότο. Σωτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε το λάχανο. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια με την ξύλινη σπάτουλα μέχρι να μαραθεί σχεδόν το λάχανο.

Βάζουμε στο γουόκ το κοτόπουλο με το ζουμί του και σβήνουμε με το ξύδι. Ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να εξατμιστούν τελείως τα υγρά. Μόλις εξατμιστούν, ρίχνουμε την fish sauce, την soy sauce, το 1 κγ σησαμέλαιο και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού. Αφήνουμε να ψηθεί για 1-2 λεπτά και σερβίρουμε. Εάν τα λαχανικά κρατάνε πολύ για τα γούστα μας, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και περιμένουμε να εξατμιστεί και αυτό.

Γαρνίρουμε με μπούκοβο και μπόλικο σουσάμι.

Όσοι δεν κάνουν διατροφή μπορούν να συνοδεύσουν το φαγητό με ρύζι.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Γευστικές μπουκίτσες σοκολάτας!

Υλικά: 120 γρ. βούτυρο ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη 10 ml ρούμι Για την επικάλυψη 4

Σούπα μπρόκολο!

Υλικά: 8 φλιτζάνια μπρόκολο 1 κοτσάνι σέλινο ψιλοκομμένο 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

Χούμους με παντζάρι!

Υλικά: 250 γρ. ρεβίθια χωρίς φλοιό, άβραστα 1 κ.γ. αλάτι 1 1/2 λίτρο νερό 300 γρ. παντζάρια βρασμένα 150 γρ.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial