Τα “χώνει” ο Λαζόπουλος στον Ερντογαν! “Είναι γιαλατζί…”

Τα “χώνει” ο Λαζόπουλος στον Ερντογαν! “Είναι γιαλατζί…”

«Σε ζωντανή σύνδεση παρακολουθούσαμε το πραξικόπημα. Οι κάμερες στημένες από την αρχή εκεί όπου συγκεντρώνονταν όλοι οι πολίτες, οι οποίοι θα απέτρεπαν το πραξικόπημα.”

Οι χαζοί πραξικοπηματίες άφησαν την ιδιωτική τηλεόραση του Ερντογάν ανοιχτή, ενώ το διαδίκτυο που έκλεινε παλαιότερα με εντολές του Ερντογάν, τώρα με εντολές των πραξικοπηματιών παρέμενε ανοιχτό για να μεταδίδει όλα τα νεότερα και μεταξύ αυτών και το μήνυμα του Ερντογάν. Δύο μαχητικά προσπάθησαν να ανατρέψουν το αεροπλάνο του σουλτάνου στον αέρα”, γράφει ο Λάκης Λαζόπουλος δίνει τον τίτλο «Πραξισκόπιμα» στο κείμενό του που δημοσιεύει στο altsantiri.gr

 

Τίποτα. Ανίκητος ο αρχηγός.

Μέσα σε μία νύχτα το πραξικόπημα έγινε απόπειρα και ο έχων αυταρχικές τάσεις έγινε δημοκρατικά εκλεγμένος αρχηγός. Ποτέ αρχηγός κράτους δεν είχε την ευκαιρία να έχει όλους τους εχθρούς του αλυσοδεμένους σε ένα πακέτο συσκευασία – δώρο. Με τις κορδέλες του, έτοιμο. Διότι μετά απ’ αυτό που έγινε, όχι μόνο δικαιολογούνται οι εκκαθαρίσεις που κάνει, αλλά θα δικαιολογούνται και όλες οι εκκαθαρίσεις που θα γίνουν στο μέλλον. Διότι ο καθένας μπορεί να συνδέεται με την απόπειρα.

Καθαρίζει, απ’ ό,τι διαβάζω και μεγάλο μέρος του σώματος των αστυνομικών που δεν είναι δικό του. Ο Ερντογάν ήξερε ποια χώρα κυβερνούσε. Είχε βάλει 60.000 νέους αστυνομικούς, ως έναν παράλληλο στρατό με αυξημένες αρμοδιότητες. Είναι αυτοί οι αστυνομικοί που βλέπαμε να συλλαμβάνουν τους στρατιώτες. Ευκαιρία, λοιπόν, τώρα να διώξει τους αστυνομικούς που ποτέ δεν ήταν μαζί του.

Τώρα, μετά το πραξικόπημα, μπορεί. Είναι ο πρώτος «δικτάτορας» που γίνεται με πραξικόπημα άλλων!!!

Θαύμα!!! Θαύμα!!!

Τα ίδια περίπου θα έκανε και ο αρχηγός των πραξικοπηματιών αν ανέτρεπαν τον Ερντογάν τη μοιραία νύχτα. Θα ξήλωνε τους αντίστοιχους Ερντογανικούς.

Σήμερα ο Ερντογάν είναι δυνατότερος από ποτέ μετά το γιαλαντζί πραξικόπημα. Βέβαια, όλοι αυτοί, μαζεμένοι, θα δημιουργήσουν μία νέα, συμπαγή, εχθρική μάζα, η οποία δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Εκτός κι αν επαναφέρει τη θανατική ποινή και τελειώσει οριστικά με δαύτους.

Όπως όλοι γράψανε, το πραξικόπημα αυτό αποτράπηκε από τα social media και την ιδιωτική τηλεόραση. Δηλαδή, παλιότερα τα πραξικοπήματα πετύχαιναν γιατί δεν υπήρχε ίντερνετ. Πολλά θα μάθουμε από την ιστορία.

Και πολλά ακόμα περισσότερα δεν θα μάθουμε. Αν σε αμφισβητούν, αν σε αποκαλούν σουλτάνο, αν φτιάχνεις ένα παλάτι που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σου, αν σε κατηγορήσουν ότι είσαι ένας πρωθυπουργός που με τα παιδιά σου βγάζεις δισεκατομμύρια από διάφορες δουλειές της απόλυτης διαφθοράς, αν κλείνεις εφημερίδες και φιμώνεις τα στόματα των δημοσιογράφων που δεν είναι της αρεσκείας σου, τότε αν δεν είσαι ήδη δικτάτορας, του μοιάζεις πάρα πολύ. Σήμερα ο Ερντογάν θεωρείται ξανά δημοκράτης. Οι χώρες και οι κυβερνήσεις τον στήριξαν, με δηλώσεις τους, ως δημοκράτη εκλεγμένο από τον λαό. Νομιμοποιήθηκε όλη αυτή η νέα βαρβαρότητα. Σχεδόν είδαμε ένα «πολιτισμένο» πραξικόπημα και μια βάρβαρη αντίδραση των twitterάδων απέναντι στους πραξικοπηματίες.

Με λουριά τους σάπιζαν στο ξύλο και κάποιους απ’ αυτούς τους λίντσαραν, κιόλας.
Κι όλα αυτά, ασφαλώς, δικαιολογούνται.

Στα μάτια όλων θα μπορούσε όμως ένας αλαζόνας και αδίστακτος ηγέτης να υποκινήσει ένα τέτοιο επιχείρημα, να αφήσει να εξελιχθεί ένα τέτοιο πραξικόπημα και να έχει πάρει όλα τα μέτρα.

Τόσοι πολλοί άνθρωποι να συνεννοήθηκαν μέσα στο WhatsApp και να μην πήρε πρέφα καμιά μυστική υπηρεσία είναι κομματάκι δύσκολο. Ήταν ένα πραγματικό πραξικόπημα ή ένα επεισόδιο του «House of cards», όπου ο Ερντογάν, ως Κέβιν Σπέισι, έστησε έναν μηχανισμό μετατροπής του σε έναν δημοκρατικά εκλεγμένο μονάρχη;

Τώρα, στο μέλλον, ποιος θα αντιμιλήσει;

Τσιμουδιά όλοι. Άχνα. Και όποιος πάει να γράψει κάτι αντίθετο, θα θεωρείται εχθρός του κράτους.

Αααα, μέσα στα νέα που μάθαμε ήταν πως ο στρατιώτης που κατέρριψε το ρωσικό αεροπλάνο ήταν ανάμεσα στους πραξικοπηματίες. Ανάμεσα στους κακούς. Ξεκαθάρισε λοιπόν και η σχέση του με τη Ρωσία. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Εκτός κι αν ο σμπάρος είναι συνεννοημένος με τα τρυγόνια. Αν υπήρχε σεναριογράφος ευφάνταστος θα ξεκινούσε τη σειρά με ένα γεγονός που θα διέλυε τις σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας, αλλά από πίσω θα ξεκινούσε μία ιστορία συνεργασίας των δύο χωρών. Απόλυτα μυστική, η οποία θα μπορούσε να λήξει με ένα απλό ανακοινωθέν. Αυτός που κατέρριψε το αεροπλάνο των Ρώσων ήταν με τους πραξικοπηματίες. Αυτό όμως είναι ένα παρατραβηγμένο σενάριο. Να έχουν συνεννοηθεί, δηλαδή, στην κατάρριψη ενός αεροπλάνου, ώστε να μη τους υποψιάζονται στο μέλλον; Αλλά είπαμε. Γράφουμε σενάριο.

Ο ισχυροποιημένος Ερντογάν στη συνέχεια θα εξομαλύνει τις σχέσεις του με τους Ρώσους και θα μπορούσαν μαζί να συνεργαστούν, ώστε να είναι οι ισχυροί και αδιαμφισβήτητοι κυρίαρχοι στη Μέση Ανατολή. Διότι το Ισραήλ ο Ερντογάν, μόνος του, δεν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει, καθόσον είναι και οι Αμερικάνοι από πίσω. Όλο το σχέδιο αυτό, λοιπόν, θα μπορούσε θεωρητικά να έχει βάση, ειδικά μετά τα όσα συνέβησαν με το Ισραήλ.

Ισραηλινοί και Αμερικανοί στήνουν πραξικόπημα ανατροπής του Ερντογάν και αυτός μαζί με τους Ρώσους αφήνουν το πραξικόπημα να εξελιχθεί, αφού το ελέγχουν πλήρως. Καθαρίζουν οριστικά το τοπίο και επιτίθενται με σφοδρότητα στην Αμερική ότι αυτή κρύβεται από πίσω. Εδώ το σενάριο μας συμπίπτει με την πραγματικότητα. Είναι στο μόνο σημείο. Βολεύει ίσως στο σενάριο μας και η δήλωση των Ρώσων που έγινε κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος.

Να επανέλθει η χώρα στη σταθερότητα.

Η ιστορία θα δείξει, λοιπόν, αν τελικά ήταν Πραξικόπημα ή… Πραξισκόπιμα!!

Τις τελευταίες πολλές σειρές του παρόντος τις έγραψα ως σεναριογραφος. Πώς θα έγραφα δηλαδή την ιστορία για τον κινηματογράφο; Αλλά προς θεού καμία σχέση με την πραγματικότητα!

Στην πραγματικότητα έγινε… Πραξικόπημα».Σχετικά Άρθρα

Σπυροπούλου – Κοτσοβός: Δημόσια εμφάνιση με “καυτά” φιλιά και αγκαλιές

Το ζευγάρι μετά την επανασύνδεση του, πριν μερικούς μήνες, φαίνεται πως είναι στα καλύτερα του.  60 SHARES Share on Facebook

Aνδρέας Μπάρκουλης: Η εισαγωγή του στο νοσοκομείο και το ξέσπασμα της συζύγου του κατά του “αλήτη…” Τσίπρα

Ο καταξιωμένος ηθοποιός Ανδρέας Μπάρκουλης που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται ακατάπαυστα με την υγεία του, εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο. 60

Ποια πασίγνωστη τραγουδίστρια πάει Επίδαυρο; (ΦΩΤΟ)

Το καλοκαίρι θα δούμε γνωστή τραγουδίστρια στο θεατρικό σανίδι όπου θα κάνει και ένα πέρασμα από την Επίδαυρο. 60 SHARES

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial