Τα καλύτερα καραμελωμένα ποπ κορν!

Τα καλύτερα καραμελωμένα ποπ κορν!

Μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας για νοστιμότερες προβολές κατ’ οίκον!!

ΥΛΙΚΑ:

3 κουταλιές της σούπας λάδι ηλιέλαιο
150-200 γρ. καλαμπόκι
1/3 της κούπας ζάχαρη
1/3 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι.
Αφήνουμε να ζεσταθεί ελαφρώς, ρίχνουμε μέσα το καλαμπόκι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σταματήσει ν’ ακούγεται ο ήχος απ’ το καλαμπόκι που «σκάει».
Βάζουμε τα ποπ κορν σ’ ένα μεγάλο μπολ.
Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη κι αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει μια σκουρόχρωμα καραμέλα.
Αν χρειαστεί, ανακατεύουμε ανά διαστήματα.
Προσθέτουμε τη σόδα κι ανακατεύουμε την καραμέλα, η οποία θα αρχίσει ν’ αφρίζει. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, αποσύρουμε απ’ τη φωτιά.
Ρίχνουμε τα ποπ κορν μέσα στην κατσαρόλα, μαζί με λίγο αλάτι, και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού η καραμέλα.
Απλώνουμε τα καραμελωμένα ποπ κορν σ’ ένα ταψάκι να κρυώσουν κι αν έχουν κολλήσει μεταξύ τους, τα «σπάμε» κι απολαμβάνουμε!



Σχετικά Άρθρα

Μπαμπάδες με ρούμι!

Υλικά: Για τους μπαμπάδες 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 70 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1κ.σ. μέλι 1 κ.σ. μαγιά ξηρή

Πανσέτα με σάλτσα μουστάρδας και μέλι!

Υλικά: 4 πανσέτες μισή πορτοκαλί πιπεριά 1 μεγάλη κουταλιά μέλι 1 μεγάλη κουταλιά μουστάρδα φρέσκο κρεμμυδάκι 2 κουταλιές της σούπας

Για τους λάτρεις του γκουρμέ: Γλυκόξινο χοιρινό με πιπεριές!

Σου αρέσει το γλυκόξινο και θες κάτι διαφορετικό από την ελληνική κουζίνα; Το γλυκόξινο με χοιρινό θα σε αποζημιώσει

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial