Τα μαγνητάκια στο ψυγείο μας είναι επιβλαβή;

Τα μαγνητάκια στο ψυγείο μας είναι επιβλαβή;

Είναι σύνηθες φαινόμενο να υπάρχουν διαφόρων ειδών μαγνητάκια επάνω στο ψυγείο κάθε σπιτιού. Είτε πρόκειται για αναμνηστικά, είτε για διαφημιστικά, είτε και για μαγνητικά σημειωματάρια, σχεδόν κάθε σπίτι έχει ένα ψυγείο με πολλά μαγνητάκια επάνω του.

Αντικρουόμενες είναι οι απόψεις των επιστημόνων αναφορικά με το εάν τα γνωστά σε όλους μας μαγνητάκια που κοσμούν το ψυγείο, είναι εν δυνάμει επικίνδυνα για την υγεία μας.

Μάλιστα, κυκλοφορεί εδώ και χρόνια μια υποτιθέμενη έρευνα από μία ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου του Πρίνστον (Princeton).

Η υποτιθέμενη έρευνα

Για αρκετούς μήνες τάιζαν δύο ομάδες ποντικών: στην πρώτη ομάδα το φαγητό τους προερχόταν από ένα ψυγείο ενώ στη δεύτερη από ένα ψυγείο που είχε αρκετά διακοσμητικά μαγνητάκια στην πόρτα του.

Ο σκοπός του πειράματος ήταν να προσδιορίσουν κατά πόσο η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (η οποία προερχόταν από τους μαγνήτες της πόρτας του ψυγείου) επηρέαζε τα τρόφιμα. Τα αποτελέσματα υποτίθεται πως ήταν σοκαριστικά. Μετά από αυστηρές κλινικές μελέτες, η ομάδα των ποντικών που κατανάλωνε το φαγητό από το ψυγείο με τους μαγνήτες είχε περίπου 87% μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσει καρκίνο σε σχέση με την άλλη ομάδα ποντικών.

Η αλήθεια

Στο εν λόγω Πανεπιστήμιο δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για την έρευνα. Το Πανεπιστήμιο ισχυρίστηκε ότι δεν έλαβε καμία τέτοια έρευνα χώρα στο δικό τους χώρο και ότι πρόκειται για φάρσα. Άλλες, επίσης, έρευνες σχετικά με το θέμα είναι ελλιπείς.

Επιπλέον, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι στατικά μαγνητικά πεδία, όπως μαγνήτες ψυγείων, δεν δρουν στα μόρια. Όταν ένας μαγνήτης κολλάει σε ένα μεταλλικό σώμα, σχεδόν όλες οι «γραμμές δύναμης» διέρχονται στο μαγνητικό υλικό της πόρτας. Έτσι, είναι σχεδόν αδύνατον να επηρεάσουν ότι υπάρχει στο εσωτερικό του ψυγείου. Η πόρτα από μόνη της δρα σαν ασπίδα. Εκτός από το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του ψυγείου, ο κινητήρας του ψυγείου περιορίζεται επίσης σε ένα μεταλλικό περίβλημα, το οποίο λειτουργεί ως μαγνητική θωράκιση.

Ακόμα και στην πιο περίεργη περίπτωση των μικροκυμάτων, το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, το οποίο εδώ επηρεάζει το φαγητό, δεν μπορεί να επηρεάσει και την χημική του σύσταση. Μπορεί να πρόκειται για ένα εναλλασσόμενο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, του οποίου η συχνότητα μπορεί να δονεί μόρια (με παραγωγή θερμότητας), αλλά δεν είναι αυτή η συχνότητα που ευθύνεται για τη μεταφορά ατόμων στα μόρια και για αυτό το λόγο δεν μπορεί να αλλάξει τη σύσταση τους μετατρέποντάς τα σε καρκινικά.Σχετικά Άρθρα

Αϋπνία: Έγχυμα που θα σας βοηθήσει να την αντιμετωπίσετε – Οδηγίες και τρόπος χρήσης

  Η αϋπνία είναι κάτι που ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Πριν προσφύγουμε σε φάρμακα…

Αυτές είναι οι ενδείξεις της στειρότητας – Μην τις αγνοήσετε!

Αν ένα ζευγάρι προσπαθεί να κάνει παιδί, αλλά οι προσπάθειές μοιάζουν να μην έχουν αποτέλεσμα, τότε υπάρχει σοβαρή περίπτωση ο

ΗΠΑ: Επιστήμονες επανέφεραν την μνήμη ηλικιωμένων με Αλτσχάιμερ!

Να επαναφέρουν τη μνήμη ηλικιωμένων με Αλτσχάιμερ κατάφεραν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βοστώνης. Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ανέστρεψαν, έστω

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial