Τα παιδιά στα καροτσάκια εκτίθενται πιο πολύ στην ατμοσφαιρική ρύπανση έως και 60%!

Τα παιδιά στα καροτσάκια εκτίθενται πιο πολύ στην ατμοσφαιρική ρύπανση έως και 60%!

Τα μωρά και τα μικρά παιδιά στα καροτσάκια εκτίθενται συστηματικά σε ρύπανση έως 60% μεγαλύτερη σε σχέση με τους ενήλικες, ισχυρίζεται μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Αυτό, κατά τους επιστήμονες, οφείλεται στο ότι τα καροτσάκια βρίσκονται πιο κοντά στο έδαφος, με συνέπεια τα παιδάκια να είναι εκτεθειμένα περισσότερο στις εξατμίσεις των αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σάρεϊ, με επικεφαλής τον καθηγητή Πρασάντ Κουμάρ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό για θέματα περιβάλλοντος «Environment International», σύμφωνα με το BBC, συμβούλευσαν τους γονείς να αποφεύγουν τους δρόμους με πολλά αυτοκίνητα και τις στάσεις λεωφορείων, όταν βγάζουν το παιδί τους βόλτα, καθώς επίσης να χρησιμοποιούν κάλυμμα ή σκέπαστρο στο καροτσάκι. Και βέβαια, όσο ψηλότερα είναι τα καροτσάκια των μωρών τόσο καλύτερα. Τέλος, αν φυσάει αέρας είναι καλύτερα να περπατάτε σ’ εκείνη την πλευρά του δρόμου που είναι αντίθετη με τη φορά του αέρα γιατί εκεί υπάρχουν λιγότερα καυσαέρια.

Σε ύψος έως ένα μέτρο από το έδαφος η ρύπανση του αέρα είναι μεγαλύτερη και τα μωρά στα καροτσάκια βρίσκονται σε ύψος 0,6 έως 0,9 μέτρα, με αποτέλεσμα να εισπνέουν περισσότερα τοξικά σωματίδια από ότι οι μεγάλοι. Τα σωματίδια αυτά μπορούν να διαταράξουν την ομαλή ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου και να επιφέρουν άλλα προβλήματα υγείας.Σχετικά Άρθρα

Τι μαθαίνουν τα κατοικίδια στα παιδιά

Όταν αποφασίσετε να φέρετε στο σπίτι ένα κατοικίδιο, να ξέρετε ότι θα κάνετε καλό στο παιδί σας σε πολύ ουσιώδεις

Παιδί και τροφική αλλεργία

Η ζωή μιας μαμάς που το παιδί της έχει διαγνωστεί με τροφική αλλεργία είναι πολύ διαφορετική από εκείνη μια μαμάς

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial