Τα «ψηφιακά ρούχα» κατακτούν το Instagram! (video)

Τα «ψηφιακά ρούχα» κατακτούν το Instagram! (video)

Η μόδα πολλές φορές δεν είναι λογική, ακροβατεί μεταξύ τέχνης και υπερβολής.

Κάποιοι πιστεύουν ότι στο μέλλον τα ψηφιακά ρούχα θα έχουν πολύ μεγάλη απήχηση στο κοινό και θα είναι κάτι σύνηθες. Στο παρόν όμως υπάρχουν πολλοί τεχνητοί φραγμοί για να μπορούν να παράγονται μαζικά. Η υπάρχουσα τεχνολογία και τεχνοτροπία μόλις τώρα αρχίζει να αναπτύσσεται. Οι περισσότεροι σχεδιαστές μόδας δεν έχουν τις γνώσεις για την τρισδιάστατη μοντελοποίηση και υλικά όπως το μαλλί και το μετάξι δεν μπορούν να αποδοθούν πλήρως στην τρισδιάστατη μορφή τους.

Πολλοί έχουν θετική γνώμη για τα ψηφιακά ρούχα μιας και καταρρίπτονται μέσω αυτών τα πρότυπα πολυτέλειας στα οποία κυριαρχεί το συμβατικά όμορφο μοντέλο. Οι influencers δεν χρειάζεται να ξοδεύουν πολλά λεφτά, να είναι λεπτοί και να έχουν πολλά ρούχα στη ντουλάπα τους για να βγάλουν μια φωτογραφία. Αυτό θα έχει επίσης και θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον αφού θα μειωθεί η κατανάλωση πόρων και η παραγωγή ρύπων.

Ωστόσο για άλλους τα ρούχα έχουν συναισθηματική αξία και η διαδικασία αγοράς και ένδυσης τους με αυτά αποτελεί πηγή χαράς, καθώς τα συνδέουν με προσωπικές καθημερινές στιγμές.

Η πρώτη εφαρμογή της ψηφιακής ένδυσης έχει στεφθεί με επιτυχία.

Ένα ψηφιακό φόρεμα πωλήθηκε έναντι 9.500 δολαρίων στο Ethereal Summit στη Νέα Υόρκη τον Μάιο. Το φόρεμα με ονομασία «iridescence», δημιουργήθηκε από την ψηφιακή αντιπροσωπεία The Fabricant, τη σχεδιάστρια Johanna Jaskowska και την ομάδα blockchain Dapper Labs ενώ η Jaskowska το παρουσίασε στο Instagram προτού πωληθεί.

https://www.instagram.com/p/BxOKG6oFhmT/?utm_source=ig_web_button_share_sheetΣχετικά Άρθρα

Polka Dots: Νότες αισιοδοξίας και αυτή τη σεζόν! (photos)

Τα πουά συνεχίζουν να χαρίζουν νότες αισιοδοξίας και αυτή τη σεζόν. Έτσι λοιπόν, το διάσημο polka dots, κυριαρχεί φέτος στις

15χρονο μοντέλο προκαλεί αντιπαράθεση στις Κάννες

Η Thylane Blondeau είναι μόλις 15 ετών, αλλά ασχολείται χρόνια με το μόντελινγκ αφού ποζάρει από την ηλικία των 4

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial