Τάρτα λεμονιού!

Τάρτα λεμονιού!

Υλικά:

4 κρόκοι αβγών
4 αβγά
2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
Ξύσμα από δύο λεμόνια
3/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
1 έτοιμη ζύμη τάρτας
Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Ψήστε την ζύμη τάρτας σύμφωνα με τις οδηγίες.

Σε ένα μπολ σε μπεν μαρί χτυπήστε τους κρόκους των αβγών με τα ολόκληρα αβγά, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Μόλις ομοιογενοποιηθεί το μείγμα προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε ελαφρώς το μείγμα για περίπου 10 λεπτά.

Ρίξτε την κρέμα στην προψημένη τάρτα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 6 λεπτά.

Αφήστε να κρυώσει και γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία!


Tags Άρθρου:
Τάρτα λεμονιού

Σχετικά Άρθρα

Αρώματα και γεύσεις Αρχαίας Ελλάδας! Κοτόπουλο με Μέλι και Θυμάρι

Συνταγή εμπνευσμένη από την αρχαία ελληνική κουζίνα της κλασσικής περιόδου και τους Δειπνοσοφιστές. 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow

Πανακότα με άρωμα καφέ!

Υλικά: 400 ml γάλα 1 φακελάκι ζελατίνη 2 κουταλιές έτοιμη σκόνη καπουτσίνο 2 βανίλιες 30 ml λικέρ αμαρέτο Εκτέλεση: Βάζετε

Πουτίγκα καρύδας!

Υλικά: 4 φλ. του τσαγιού γάλα καρύδας 1⁄2 κ.γ. αλάτι χοντρό 2/3 φλ. του τσαγιού ζάχαρη 1⁄2 cup άνθος αραβοσίτου

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial