Τάρτα με σύγκλινο Μάνης, κεφαλοτύρι και γιαούρτι!

Τάρτα με σύγκλινο Μάνης, κεφαλοτύρι και γιαούρτι!

Υλικά:

Για τη ζύμη

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο αγελάδας από το ψυγείο
30 γρ γιαούρτι
1 κ. γλ. ζάχαρη
½ κ. γλ. αλάτι
1 αβγό
50 ml νερό παγωμένο

Για τη γέμιση

1 κιλό πράσα
150 γρ. σύγκλινο Μάνης ψιλοκομμένο
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ γιαούρτι
3 αβγά, χτυπημένα
80 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια. Τρίβουμε το μίγμα μέχρι να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Προσθέτουμε στο τέλος τον κρόκο και το νερό και ζυμώνουμε ελαφρά, αλλά όχι πολύ, για να μη γίνει πολύ ελαστική η ζύμη. Τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη, έτσι ώστε να καλύψουμε μια ταρτιέρα μεγέθους 29 εκ. Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο και την αφήνουμε για μία ώρα. Έτσι η ζύμη δεν μπαίνει με το ψήσιμο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια της τάρτας με ένα πιρούνι. Καλύπτουμε την τάρτα με αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε μέσα ρεβίθια και την ψήνουμε για 20 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι το σύγκλινο. Το απλώνουμε σε ολόκληρη τη βάση της τάρτας ομοιόμορφα. Χτυπάμε τα αβγά με το γιαούρτι και τα ρίχνουμε επάνω στη γέμιση, ώστε να την καλύψουν ολόκληρη.

Τρίβουμε τη γραβιέρα από πάνω και ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Καλή επιτυχία!

Μια συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου!



Σχετικά Άρθρα

Ταλιατέλες με σολωμό και ούζο!

Υλικά: 2 μερίδες ταλιατέλες βρασμένες και βουτυρωμένες 1 φιλέτο σολωμού καθαρισμένου και κομμένο σε κύβους 2 σφηνάκια ούζο 2 φλυτζάνια

Πιάτο της στιγμής για να γλείφεις τα δάχτυλα σου: Εύκολα και γρήγορα λουκανοπιτάκια! (video)

Ο πιο εύκολος τρόπος για να δώσεις γεύση στην παρέα που καλείς στο σπίτι σου…

Παγωτό μέντα!

Υλικά: 500 γρ. γάλα 250 γρ. κρέμα γάλακτος 3 αβγά μόνο τους κρόκους 1 κουταλιά σούπας κοφτή κορν φλάουρ 250

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial