Τεχνητή μήτρα σώζει τα πολύ πρόωρα μωρά!

Τεχνητή μήτρα σώζει τα πολύ πρόωρα μωρά!

Κάθε χρόνο 1 στα 10 μωρά γεννιούνται πρόωρα, δηλαδή πριν συμπληρωθούν οι 37 εβδομάδες κύησης και θα περάσουν τις πρώτες μέρες ή εβδομάδες της ζωής τους στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

Τα μωρά που γεννιούνται από την 25η εβδομάδα κύησης και μετά, θεωρούνται βιώσιμα σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό, το οποίο αυξάνεται με κάθε επιπλέον εβδομάδα ενδομήτριας ζωής.

Μια πρωτοποριακή τεχνολογία τεχνητής μήτρας παρουσίασαν ερευνητές στο American Journal of Obstetrics & Gynecology. Η νέα μελέτη δημιουργεί αισιοδοξία για την επιβίωση των εξαιρετικά πρόωρων μωρών που γεννιούνται πριν τις 24 εβδομάδες της κυήσεως.

H μελέτη για πρώτη φορά παρουσιάζει την ικανότητα ενός τεχνητού πλακούντα να διατηρεί στη ζωή εξαιρετικά πρόωρα νεογνά προβάτου (600 έως 700 γρ.) που αντιστοιχούν σε ανθρώπινα έμβρυα 24 εβδομάδων.

Ο καθηγητής Matt Kemp δήλωσε πως μολονότι προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει πως η επιβίωση με τεχνολογία τεχνητού πλακούντα στα πρόωρα νεογνά που η διάρκεια κύησής τους ξεπερνούσε τις 24 εβδομάδες ήταν εφικτή εντούτοις δεν υπήρχαν δημοσιευμένα στοιχεία που να παρουσιάζουν τη χρήση της πλατφόρμας για την υποστήριξη εξαιρετικά πρόωρων νεογνών, που αποτελεί και τον τελικό κλινικό στόχο αυτής της τεχνολογίας.

«Για αρκετές δεκαετίες υπήρχε μικρή βελτίωση στην επιβίωση των εξαιρετικά πρόωρων νεογνών, που γεννιόντουσαν στο όριο βιωσιμότητας (21-24 εβδομάδες κύησης)», δήλωσε ο καθηγητής Kemp. «Η μελέτη μας αποδεικνύει, για πρώτη φορά, τη χρησιμότητα αυτής της τεχνολογίας σε πολύ πρόωρα νεογνά προβάτων που η διάρκεια κύησής τους αντιστοιχεί σε ανθρώπινα έμβρυα 24 εβδομάδων» συνεχίζει. Το αποτέλεσμα υπογραμμίζει την προοπτική κλινικής εφαρμογής αυτής της τεχνολογίας για πολύ πρόωρα έμβρυα που γεννιούνται στο όριο της βιωσιμότητας.

Η τεχνολογία αυτή σχεδιάστηκε για να φέρει «επανάσταση» στην φροντίδα των πολύ πρόωρων νεογνών. Ο στόχος είναι να προσφερθεί μία γέφυρα ανάμεσα σε μία φυσιολογική μήτρα και τον εξωτερικό κόσμο δίνοντας στα βρέφη που γεννιούνται πρόωρα περισσότερο χρόνο για να ωριμάσουν οι εύθραυστοι πνεύμονές τους. Με επιπλέον βελτιώσεις, αυτό που σήμερα μπορεί να θεωρείται ως φουτουριστική τεχνολογία ενδέχεται σύντομα να είναι μέρος της φυσιολογικής θεραπείας.Σχετικά Άρθρα

Δείτε τις 20 συνήθειες που οι μαμάδες δεν φανταζόταν πως θα αποκτούσαν (photos)

Μοναδικά, αστεία, υπέροχα μικροπράγματα που αλλάζουν στη ζωή και τη σκέψη σου όταν αποκτάς παιδί.  Όταν γίνεσαι μαμά, είναι λίγο

Έρευνα: Τα υποαλλεργικά βρεφικά γάλατα δεν μειώνουν τον κίνδυνο αλλεργιών!

Τα βρεφικά γάλατα, που χαρακτηρίζονται ως υποαλλεργικά και τα οποία προτείνονται για τα βρέφη που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου

Έρευνα: Τα αντιβιοτικά αμέσως μετά τη γέννα μειώνουν σχεδόν στο μισό τις λοιμώξεις!

Πολλές νέες μητέρες θα μπορούσαν να αποφύγουν τις επώδυνες και δυνητικά επικίνδυνες λοιμώξεις, αν έπαιρναν αντιβιοτικά αμέσως μετά τον τοκετό,

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial