Τι είναι το «διαζύγιο ύπνου»;

Τι είναι το «διαζύγιο ύπνου»;

Είναι πολλοί οι λόγοι που μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους να σκεφτούν την πιθανότητα να κοιμούνται σε διαφορετικά κρεβάτια. Κάτι οι διαφορετικές ασχολίες του καθενός, κάτι το ροχαλητό που γίνεται πολύ ενοχλητικό μέσα στην ησυχία της νύχτας, κάτι ότι ο ένας σύζυγος μπορεί να κλέβει το πάπλωμα και ο άλλος μένει ξεσκέπαστος, όλα αυτά μοιραία δημιουργούν σκέψεις για ξεχωριστά κρεβάτια.

Δεν είναι εύκολη απόφαση, παρόλο που ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για όλους τους ανθρώπους, ενώ σημασία δεν έχουν μόνο οι ώρες που θα κοιμηθεί κάποιος, αλλά και η ποιότητα του ύπνου. Αδιαμφισβήτητα το να κοιμάται κανείς μόνος του είναι υπέροχο, καθώς απολαμβάνει πολύ χώρο, κοιμάται στη σιωπή και ξεκουράζεται πραγματικά.

Η έλλειψη συμβατότητας στο ύπνο μάλιστα μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο πρόβλημα για μία σχέση. Σύμφωνα με το Psychology Today, το 30% των Αμερικανών προτιμούν να κοιμούνται ξεχωριστά από το άλλο τους μισό.

Ως εκ τούτου, το «διαζύγιο ύπνου» όχι μόνον δεν δείχνει πρόβλημα στη σχέση σας, αλλά ειδικοί υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να είναι θετικό βήμα.

Κι αυτό επειδή τα χωριστά κρεβάτια ή κρεβατοκάμαρες δεν σημαίνει ότι το ζευγάρι δεν τα πάει καλά. Πιθανόν ο ένας είναι νυχτερινός τύπος, ενώ ο άλλος πρωινός. Εάν ένας από τους δύο έχει προβληματικό ύπνο, τότε αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο και στο έτερο μισό του. Άλλοι λόγοι για «διαζύγιο ύπνου» μπορεί να είναι τα διαφορετικά προγράμματα, το ροχαλητό, ακόμη και η θερμοκρασία του δωματίου.

«Ο κακός ύπνος μπορεί να φέρει αρνητικά αποτελέσματα στις σχέσεις» αναφέρει το Psychology Today. «Η έλλειψη ύπνου μπορεί να εξαφανίσει τα θετικά συναισθήματα μας για τους συντρόφους μας. Ερευνητές ανακάλυψαν πως οι άνθρωποι με χαμηλότερη ποιότητα ύπνου καταδεικνύουν χαμηλότερα επίπεδα ευγνωμοσύνης και είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν αισθήματα εγωισμού, από εκείνους που κοιμούνται καλά. Οι άνθρωποι που κοιμούνται άσχημα έδειξαν λιγότερη εκτίμηση για τους συντρόφους τους».

Αν λοιπόν έχετε μια τέτοια εμπειρία, τότε μπορείτε να συζητήσετε με το έτερον ήμισυ. Πείτε τους πως τα αισθήματα σας δεν έχουν αλλάξει, αλλά πως η σχέση θα γινόταν καλύτερη αν κοιμόσασταν χωριστά. «Προτείνετε τους αρχικά μια δοκιμή για 1-2 νύχτες την εβδομάδα και αν δείτε βελτίωση μπορείτε να το ξανασυζητήσετε», αναφέρει το Psychology Today.Σχετικά Άρθρα

Διαλέξτε Ένα Δέντρο Και Ανακαλύψτε Τι Σας Περιμένει Το Νέο Έτος.

Διαλέξτε ένα χρωματιστό δέντρο από το ένα έως το εννιά και μάθετε τι λέει για την προσωπικότητα και τις κρυμμένες

Οι 36 ερωτήσεις που θα σε κάνουν να ερωτευτείς! (video)

Το άρθρο της Mandy Len Catron’s, σχετικά με τον μοντέρνο έρωτα, με τίτλο “Για να ερωτευτείς με κάποιον, κάνε αυτό”

Για περισσότερο σεξ μαγειρέψτε μαζί με τον σύντροφο σας!

Οι επιστήμονες μας δείχνουν τον πιο χορταστικό τρόπο να γίνουμε πιο ενεργοί στο κρεβάτι. O έρωτας όχι μόνο περνάει από

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial