Τι λέει για το σκύλο σου το τρίχωμα του!

Τι λέει για το σκύλο σου το τρίχωμα του!

Το χάδι στο τρίχωμα του σκύλου σου είναι ο πιο απλός τρόπος να του δείξεις ότι τον αγαπάς. Το άγγιγμα αυτό, όμως, μπορεί να σου δώσει στοιχεία και για την υγεία του.
Κι αυτό γιατί αν παρατηρήσεις κάποια σημαντική αλλαγή στην κατάσταση της γούνας του, πολλές φορές είναι σημάδι ότι κάτι τρέχει. Τι πρέπει να προσέξεις;

Αδυνατίζουν οι τρίχες του
Μπορεί να σημαίνει ότι έχει κάποιο θέμα με το θυρεοειδή του και συγκεκριμένα υποθυρεοειδισμό. Είναι πιο συνηθισμένο σε μέσης ηλικίας σκύλους και σε μεγαλόσωμες ράτσες, όπως τα γκόλντεν ριτρίβερ, τα ντόπερμαν και τα Ιρλανδέζικα σέττερ. Τα σκυλάκια με υποθυρεοειδισμό μπορεί να έχουν επίσης θαμπό τρίχωμα, να ξεφλουδίζει το δέρμα τους, να παίρνουν βάρος και να μην αντέχουν το κρύο.

Γλύφεται συνέχεια
Αν γλύφει, δαγκώνει ή ξύνεται σε διάφορα σημεία του σώματός του από τα οποία αρχίζει να χάνει τρίχες με αποτέλεσμα η γούνα του να έχει «μπαλώματα», το πιο πιθανό είναι ότι έχει κάποια αλλεργία, ένα από τα πιο συνηθισμένα δερματικά προβλήματα που εμφανίζουν τα τετράποδα, σκύλοι και γάτες.

Θαμπό τρίχωμα
Αν σου φαίνεται ότι η γούνα του έχασε τη λάμψη της, ίσως χρειάζεται να προσθέσεις περισσότερα υγιή λιπαρά στη διατροφή του. Φρόντισε η τροφή του να είναι πλούσια σε λιπαρά, ασβέστιο, φώσφορο και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Μυρίζει περίεργα
Σου φαίνεται ότι το τρίχωμά του μυρίζει παρόλο που είναι καθαρός; Όταν έχει κάποιο δερματικό πρόβλημα, το δέρμα του απαντά παράγοντας περισσότερο σμήγμα και μαζί με αυτό μία περίεργη μυρωδιά.

Τι πρέπει να κάνεις; Μάθε πώς πρέπει να δείχνει το τρίχωμά του και αν διαπιστώσεις οποιαδήποτε αλλαγή σε σχέση με τη φυσιολογική του εικόνα, συμβουλέψουν τον κτηνίατρο του.


Tags Άρθρου:
ΣΚΥΛΟΣτρίχωμα

Σχετικά Άρθρα

Έρευνα: Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ dog και cat lovers!

Τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας του Mars Petcare, με δείγμα 1000 dog lovers και άλλων τόσων cat lovers στις ΗΠΑ,

Όλο το Διαδίκτυο χορεύει μαζί με αυτόν τον σκύλο σε ρυθμούς ρεγκετόν! (video)

Η ρεγκετόν μουσική, κάνει έναν σκύλο να  λικνίζεται σε ρυθμούς Πόρτο Ρίκο. Ξεπέρασε σε θεάσεις τα 26 εκατ. μόλις σε

Ξεκαρδιστικό συμβόλαιο υιοθεσίας σκύλου που τα “σπάει”! (photo)

“Είναι μια βρώμικη δουλειά, αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει!“, σκέφτηκε ένας πατέρας πρίν ενδώσει στις πιέσεις των τριών κοριτσιών

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial