Τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου αν τρως καθημερινά γιαούρτι; (video)

Τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου αν τρως καθημερινά γιαούρτι; (video)

Το γιαούρτι είναι ένα σημαντικό γαλακτοκομικό προϊόν της χώρας μας. Εύπεπτη, ελαφριά και θρεπτική τροφή, ιδανική για όλες τις ηλικίες. Τροφή εκπληκτικά ωφέλιμη για το πεπτικό σύστημα, βελτιώνει την υγεία και χαρίζει μακροζωία, όταν καταναλώνεται τακτικά.

Η ιστορία του γιαουρτιού:
Χωρίς αμφιβολία, το γιαούρτι, υπήρχε πολλά χρόνια πριν οι άνθρωποι γράψουν γι’ αυτό. Είναι πολύ πιθανό ότι η ανακάλυψη του έγινε τυχαία. Γενικά πιστεύεται ότι πρωτοεμφανίστηκε στη Μέση Ανατολή, κάπου στην περιοχή της σημερινής Τουρκίας, ή ίσως στη γειτονική Περσία. Περιλαμβάνεται στο διαιτολόγιο των Ελλήνων από τους αρχαίους χρόνους, γιατί το θεωρούσαν τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Για το λόγο αυτό το ονόμαζαν και υγιείαρτο.

Μπορεί να καταναλωθεί σαν πρωινό με δημητριακά, φρούτα, μέλι, καρπούς και ότι άλλο αρέσει στον καθένα, μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό και ελαφρύ βραδινό, να γίνει βάση για smoothies, dip για φαγητά και να βρει ένα σωρό ακόμα άλλες χρήσεις στην μαγειρική.

Τι μπορεί να συμβεί όμως σε έναν οργανισμό που τρώει καθημερινά γιαούρτι;

Πρώτα από όλα, πρέπει να μάθεις ότι το γιαούρτι βοηθά πολύ στην απώλεια βάρους, αφού τα βακτήρια που περιέχει βελτιώνουν την διαδικασία της πέψης και συνεπώς τους ρυθμούς του μεταβολισμού. Επομένως ο οργανισμός κάνει περισσότερες καύσεις και άρα τα κιλά φεύγουν πιο γρήγορα.

Το παρακάτω βίντεο, σου δείχνει 8 κορυφαίους λόγους για τους οποίους αξίζει να εντάξεις την κατανάλωση γιαουρτιού στην καθημερινότητα σου.Σχετικά Άρθρα

Τι συμβαίνει στο σώμα όταν καταπίνετε τσίχλα! (video)

Η τσίχλα υπάρχει εδώ και αιώνες, φυσικά σε εκδοχή που απέχει πολύ από τη σημερινή. Έχει βρεθεί ότι ο πρόγονος

Τι είναι οι βιταμίνες; Σε ποιες τροφές υπάρχει η κάθε βασική βιταμίνη; (photo)

Τα οφέλη για την υγεία που μπορεί να πάρει κανείς από τις βιταμίνες περιλαμβάνουν κυρίως την ικανότητά τους για την

Αυτό το μπαχαρικό βοηθά τη μνήμη!

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα ένα μπαχαρικό μπορεί να βοηθήσει τη μνήμη και να συμβάλει στη βελτίωση των ικανοτήτων απομνημόνευσης και μάθησης.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial