Τι να φάτε για να κοιμηθείτε!

Τι να φάτε για να κοιμηθείτε!

Έχετε αναρωτηθεί αν για τις αϋπνίες που σας βασανίζουν τελευταία δεν ευθύνεται το στρες αλλά η διατροφή σας;

Γνωρίζατε ότι αυτό που τρώτε μπορεί να επηρεάσει το πώς κοιμάστε; Προσπαθείτε να τρώτε φυσικά και υγιεινά γεύματα και αποφεύγετε τα βαριά φαγητά τη νύχτα.

Περίπου 41 εκατομμύρια ενήλικες που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες κοιμούνται έξι ώρες ή λιγότερο. Δεν είναι μυστικό ότι το να μην κοιμάστε μπορεί να οδηγήσει σε κινδύνους για την υγεία, όπως η παχυσαρκία, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο διαβήτης και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο.

Παρόλο που το στρες συχνά δηλώνεται ως ο βασικός παράγοντας που συμβάλλει στην αϋπνία, η διατροφή σας έχει επίσης μεγάλη επιρροή.

Ψάρι

Τα ψάρια περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Β6. Η βιταμίνη Β6 είναι υπεύθυνη για την παραγωγή μελατονίνης, η οποία είναι μια ορμόνη που βοηθάει να μας πάρει πιο γρήγορα ο ύπνος και ελέγχει τους κύκλους ύπνου και αφύπνισης. Έτσι, όσο περισσότερα ψάρια τρώτε, τόσο περισσότερη μελατονίνη το σώμα σας είναι σε θέση να παράγει. Άλλες καλές πηγές βιταμίνης Β6 περιλαμβάνουν μπανάνες, βρώμη και ρεβίθια.

Κεράσια

Το να τρώτε κεράσια ή να πίνετε ένα χυμό κερασιού έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στον ύπνο. Εάν τρώτε κεράσια πριν από τον ύπνο βοηθάει το σώμα σας να απελευθερώσει τη μελατονίνη.

Αμύγδαλα

Εάν τρώτε αμύγδαλα το σώμα σας παράγει μαγνήσιο και τρυπτοφάνη, οι οποίες είναι απαραίτητες για τον ύπνο, αφού χαλαρώνουν τους μυς και μειώνουν τη λειτουργία των νεύρων.

Ολικής αλέσεως

Οι ολόκληροι κόκκοι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, το οποίο βοηθάει να μας πάρει πιο γρήγορα ο ύπνος. Η κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως μπορεί εύκολα να προκαλέσει να βοηθήσει τους μυς σας να χαλαρώσουν.

Εάν θέλετε να διευκολύνετε την πέψη είναι σημαντικό να τρώτε 3 ώρες πριν πέσετε για ύπνο.Σχετικά Άρθρα

Αυτές είναι οι 5 υπερτροφές που κάνουν καλό στον εγκέφαλο! Ποια ώρα της ημέρας πρέπει να τις καταναλώνετε;

Έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί λένε ότι μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή παρέχει στον εγκέφαλο όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που

Μέχρι ποια ώρα πρέπει να τρώμε το βραδινό μας;

“Τι ώρα να τρώω βραδινό;” Αυτή είναι μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που ακούν οι διαιτολόγοι από τους πελάτες

Ανακαλύψτε ποιες είναι οι τροφές που μπορεί να ανεβάσουν το σάκχαρο σας

Όταν κάποιος λέει «έχω υψηλό ζάχαρο», αυτό σημαίνει ότι οι τιμές της γλυκόζης στο αίμα του είναι υψηλές. Η γλυκόζη

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial