Τι σημαίνει το νιαούρισμα της γάτας σου;

Τι σημαίνει το νιαούρισμα της γάτας σου;

Ένας γνωστός ήχος σε όλους μας είναι το νιαούρισμα μια γάτας, πολλές φορές τον αναπαράγουμε ακόμα και εμείς οι ίδιοι για πλάκα. Τα νιαουρίσματα είναι η διάλεκτος για τις γάτες μας.

Όταν μοιράζεστε το ίδιο σπίτι με μια γάτα, μπορεί να ακούτε πολλά διαφορετικά νιαουρίσματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παρόλο που μπορεί εύκολα κανείς να ξεχωρίσει τη σημασία ορισμένων, δεν είναι πάντα τόσο προφανής η σημασία τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να έχετε μια πολύ “ομιλητική” γάτα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με τις μεγαλύτερης ηλικίας χνουδωτές φίλες σας, επειδή οι γάτες γίνονται πιο ομιλητικές καθώς μεγαλώνουν ή καθώς η ακοή τους υποβαθμίζεται.

Το πιο συνηθισμένο είδος νιαουρίσματος είναι η παραπονιάρικη κραυγή της γάτας για προσοχή. Το ευρύτερο πλαίσιο μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε για ποιο λόγο νιαουρίζει η γάτα σας.

Αν περπατάει μπρος-πίσω στην κουζίνα, πιθανώς θέλει φαγητό. Αν η γάτα σας νιαουρίζει όταν έχετε μόλις έρθει στο σπίτι, πιθανώς είναι απλά χαρούμενη που σας βλέπει και θέλει χάδια ή αγκαλιές.

Το νιαούρισμα καλωσορίσματος, ιδιαίτερα όταν επαναλαμβάνεται συνεχώς, σχετίζεται επίσης με το ζευγάρωμα.

Μια γάτα σε οίστρο θα νιαουρίζει συνεχώς για να διαφημίσει τη διαθεσιμότητά της στα αρσενικά. Σε ορισμένες γάτες, αυτό μπορεί να αναπτυχθεί σε παρατεταμένο θρήνο όλες τις ώρες, μέρα και νύχτα.

Ορισμένες φορές μια γάτα θα κάνει παράξενη βαβούρα ή ακόμα και ήχους βελάσματος όταν βλέπει λεία που δεν μπορεί να έχει. Κανείς δεν είναι απόλυτα βέβαιος για ποιο λόγο οι γάτες το κάνουν αυτό. Ορισμένοι προτείνουν ότι είναι απλά ένας ήχος γατίσιας προσμονής ή ενόχλησης, όπως όταν κάποιος πλαταγίζει τα χείλη του.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι ένα τέχνασμα της γάτας για να προσελκύσει τη λεία της προκειμένου να διερευνήσει τον παράξενο θόρυβο.

Το γρύλισμα, το φτύσιμο, το σφύριγμα και το ξεφωνητό είναι όλα επιθετικές ή αμυντικές φωνές. Συνήθως είναι πολύ σαφές αν μια γάτα είναι θυμωμένη ή φοβισμένη. Παρομοίως, το γουργούρισμα δε χρειάζεται πολλή εξήγηση. Η γάτα σας είναι απλώς ευχαριστημένη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αν έχετε μια ήσυχη γάτα που ξαφνικά νιαουρίζει, ή μια θορυβώδη γάτα που ξαφνικά σταματάει, μπορεί να υποδεικνύει ότι η γάτα σας είναι άρρωστη. Πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα τις γάτες που αρχίζουν να νιαουρίζουν συνεχώς ενώ χρησιμοποιούν το αμμοδοχείο τους, όταν αυτο-καθαρίζονται ή τρώνε.

Οποιοδήποτε από αυτά θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη ότι η γάτα σας είναι ανήσυχη. Ακούστε και απολαύστε τη φλυαρία της γάτας σας. Θέλει να την καταλάβετε.


Tags Άρθρου:
ΓΑΤΑνιαούρισμα

Σχετικά Άρθρα

Χελωνάκι αλμπίνος, κίτρινου χρώματος, εντοπίστηκε στην Ινδία

Μια αλμπίνο μετάλλαξη μιας κοινής χελώνας, ισχυρίζονται οι ειδικοί πως είναι η κίτρινη χελώνα που εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής Balasore

ΣΚΥΛΟΣ – ΗΡΩΑΣ! Το βραβεύουν γιατί έχασε το ένα του πόδι στο Αφγανιστάν! (ΦΩΤΟ)

Ο σκύλος, με το όνομα Λούκας, είναι στο Σώμα των Πεζοναυτών! 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us Share

Γιατί οι σκύλοι γέρνουν το κεφάλι τους όταν τους μιλάμε;

Όλοι όσοι έχουμε σκυλιά έχουμε παρατηρήσει ότι ορισμένες φορές όταν μιλάνε σε έναν σκύλο εκείνος γέρνει το κεφάλι του πλάγια.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial