Τηγανητό κουνουπίδι!

Τηγανητό κουνουπίδι!

Υλικά:

1 κιλό κουνουπίδι χωρισμένο σε μπουκετάκια
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τον χυλό

100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι γάλα
50 γρ λιωμένο βούτυρο
1 αβγό 1 (μόνο το ασπράδι του)
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Πλένετε το κουνουπίδι, το χωρίζετε σε μπουκετάκια και το βράζετε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά και το στραγγίζετε.
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο χλιαρό, ανακατεύετε και προσθέτετε το γάλα και το αλάτι μέχρι να αποκτήσετε έναν χυλό.
Ρίχνετε το ασπράδι αβγού (όταν είσαστε έτοιμοι για να τηγανίσετε).
Ζεσταίνετε το λάδι για τηγάνισμα και με ένα καλαμάκι βουτάτε ένα ένα τα κομματάκια από το κουνουπίδι στον χυλό και τα βάζετε στο τηγάνι να τηγανιστούν.
Θέλετε να αποκτήσουν χρυσό χρώμα.
Στην συνέχεια τα τηγανισμένα μπουκετάκια τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν το λάδι και τα σερβίρετε ζεστά σε πιατέλα.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Scones, από τον Γιώργο Τσούλη!

Υλικά: 350 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/4 κ.γ. Αλάτι 1 κ.σ. Baking powder 85 γρ. Βούτυρο παγωμένο και

Spring rolls λαχανικών!

Υλικά: 2 κουταλιές μαργαρίνη 1 κρεμμύδι τριμμένο 200 γρ. λάχανο τριμμένο 1 ματσάκι ψιλοκομμένος βασιλικός 200 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial