Τηγανητό κουνουπίδι!

Τηγανητό κουνουπίδι!

Υλικά:

1 κιλό κουνουπίδι χωρισμένο σε μπουκετάκια
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τον χυλό

100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι γάλα
50 γρ λιωμένο βούτυρο
1 αβγό 1 (μόνο το ασπράδι του)
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Πλένετε το κουνουπίδι, το χωρίζετε σε μπουκετάκια και το βράζετε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά και το στραγγίζετε.
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο χλιαρό, ανακατεύετε και προσθέτετε το γάλα και το αλάτι μέχρι να αποκτήσετε έναν χυλό.
Ρίχνετε το ασπράδι αβγού (όταν είσαστε έτοιμοι για να τηγανίσετε).
Ζεσταίνετε το λάδι για τηγάνισμα και με ένα καλαμάκι βουτάτε ένα ένα τα κομματάκια από το κουνουπίδι στον χυλό και τα βάζετε στο τηγάνι να τηγανιστούν.
Θέλετε να αποκτήσουν χρυσό χρώμα.
Στην συνέχεια τα τηγανισμένα μπουκετάκια τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν το λάδι και τα σερβίρετε ζεστά σε πιατέλα.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Απολαυστική αλλά και… υγιεινή Pavlova!

Υλικά: 8 ασπράδια από μέτρια αυγά ¼ κ.γ. χυμό λεμονιού 50 γρ. γλυκαντικό με στέβια, σε σκόνη (1:1) 500 γρ.

Καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με φράουλες!

Υλικά: 1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι χωρίς λιπαρά 2 φλιτζάνια φρέσκα φράουλες, φέτες 2 φάκελοι σκόνη ζελατίνης 2 κουταλάκι του γλυκού

Cheesecake καραμέλα!

Υλικά: Για την καραμέλα 225ml κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά 140γρ βούτυρο πλακέ αλατισμένο 140γρ καστανή ζάχαρη 1 δόση

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial