Tips για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητες του σπιτιού για θέρμανση και να κάνετε μόνωση χωρίς έξοδα!

Tips για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητες του σπιτιού για θέρμανση και να κάνετε μόνωση χωρίς έξοδα!

Αυτά είναι τα tips για να έρθει σχεδόν μηδενικός ο λογαριασμός! Αν θες να ανοίξεις το καλοριφέρ στο σπίτι δώσε βάση γιατί σε ενδιαφέρει!

Υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά ώστε να μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητες του σπιτιού για θέρμανση και να κάνετε μόνωση χωρίς έξοδα.

Μερικές εύκολες λύσεις είναι να τοποθετήστε κάτω από τις εξώπορτες ειδικά μακρόστενα χαλάκια ή αυτοκόλλητες μονωτικές ταινίες, έτσι ώστε να μην μπαίνει μέσα ο κρύος αέρας. Όταν έχει πολύ κρύο είναι προτιμότερο να κλείνετε κουρτίνες και παντζούρια. Οι μεγαλύτερες απώλειες σε θερμότητα γίνονται από τα τζάμια και με αυτό τον τρόπο θα καταναλώνετε περίπου 20% λιγότερο πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.

Πιο αναλυτικά:

1. Ασπίδες από αλουμίνιο

Επειδή τα καλοριφέρ εκπέμπουν θερμότητα πάνω και πίσω του, σημαντικό μέρος της θερμότητας χάνεται για να ζεστάνει τον… τοίχο. Μία εύκολη λύση είναι οι ασπίδες από αλουμίνιο, οι οποίες υπάρχουν στο εμπόριο και τοποθετούνται πίσω από το σώμα χωρίς να φαίνονται.

2. Εξαέρωση

Η σωστή συντήρηση βοηθάει πάντα στην καλύτερη απόδοση των σωμάτων. Επίσης ποτέ δεν πρέπει να βάζετε πράγματα πάνω τους γιατί δεν κυκλοφορεί καλά ο αέρας. Σύμφωνα με έρευνες σε όσα σπίτια οι ένοικοι στέγνωναν τα ρούχα τους πάνω ή δίπλα σε διαφόρων τύπων θερμαντικά σώματα τα επίπεδα υγρασίας υπερέβαιναν το ανώτατο όριο για την ανάπτυξη μολυσματικών παραγόντων που ευνοούν την εκδήλωση άσθματος.

3. Σταθερός θερμοστάτης

Μην κλείνετε ποτέ το καλοριφέρ καθώς έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο ακριβό να ανοίγετε και να κλείνετε το θερμοστάτη. Ελέγξτε την ακρίβεια του θερμοστάτη σας με θερμόμετρο δωματίου και προσαρμόστε τις θερμοκρασίες. Η θερμοκρασία δωματίου είναι 17-18 οC και αν νιώθουμε κρύο μπορεί να ανέλθει στους 20 οC την ημέρα, και τη νύκτα πριν κοιμηθούμε να μειώνουμε τον θερμοστάτη στους 16-17 οC.

4. Κλείστε τις χαραμάδες

Ελέγξτε τις πόρτες και τα παράθυρα για να δείτε ότι δεν έχουν χαραμάδες που διευκολύνουν την εισβολή του κρύου. Μία κολλητική ταινία στα παράθυρα ή aerostop ή ακόμα και μικρά χαλάκια στις πόρτες θα σας εξοικονομήσει 20% κατανάλωση καυσίμου.

5. Υγρασία

Είναι πολύ σημαντικό να περιορίσετε την υγρασία στο σπίτι σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε έναν αφυγραντήρα με ανταλλακτικά σακουλάκια ή ενεργοποιείτε για 30 λεπτά την ημέρα την λειτουργία αφύγρανσης του κλιματιστικού σας. Η κατανάλωση δεν είναι μεγάλη.

6. Ζεστά δάπεδα

Τα χαλιά και οι μοκέτες είναι ιδανικά για μόνωση, ιδιαίτερα σε ψηλούς ορόφους και σε ισόγειες κατοικίες η θέρμανση “δραπετεύει” πιο εύκολα.

7. Παντζούρια

Κλείνετε τα παντζούρια όταν έχει πολύ κρύο και το βράδυ και να τα ανοίγετε την ημέρα, ενώ οι σκούρες και βαριές κουρτίνες τον χειμώνα κρατούν τον κρύο αέρα έξω.

8. Αερισμός του σπιτιού

Ο αερισμός του σπιτιού είναι απαραίτητος, αλλά καλύτερα να γίνεται σύντομα και όχι πολλές φορές, με όλα τα τα παράθυρα για λίγα λεπτά για να δημιουργήσουμε ρεύμα αέρα.Σχετικά Άρθρα

Το σπίτι της star του YouTube, MayBaby! (photos)

Με πάνω από 4.000.000 ακόλουθους και 330.000.000 πατήματα, η εικοσάχρονη star του you tube, MayBaby , με πλήρες όνομα Meg

Σου τελείωσε το απορρυπαντικό ρούχων; Δες τι μπορείς να κάνεις!

Σου τελείωσε το απορρυπαντικό ρούχων; Κανένα πρόβλημα, μπορείς να πλύνεις τα ρούχα σου χωρίς να πας να πάρεις απορρυπαντικό από το

Η ονειρική έπαυλη της Dakota Johnson! (video)

Η έπαυλη της δημοφιλούς ηθοποιού Dakota Johnson, που πρωταγωνίστησε στις “50 Αποχρώσεις του Γκρι” είναι ένας γαλήνιος παράδεισος γεμάτος πράσινο,

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial