Τιραμισού!

Τιραμισού!

Υλικά:

500 γρ. μασκαρπόνε

400 γρ. ζάχαρη

200 γρ. ασπράδι αυγού

Καφέ εσπρέσο

300 γρ. σαβαγιάρ

Κακάο χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βράζουμε τη ζάχαρη με 100 γρ. νερό για να φτιάξουμε σιρόπι. Όταν το σιρόπι φτάσει σε θερμοκρασία 105 ° C, ξεκινάμε να χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με ένα σύρμα.

Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε τη ζάχαρη και όταν το θερμόμετρο φτάσει στους 118 ° C, αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ασπράδι, χτυπώντας αρκετά μέχρι να κρυώσει η μαρέγκα.

Προσθέτουμε το μασκαρπόνε στη μαρέγκα χτυπώντας για λίγο με το σύρμα και στη συνέχεια ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα.

Σε κάθε πιάτο βάζουμε 3 σαβαγιάρ, ένα φλιτζάνι φρέσκο καφέ εσπρέσο και μερικές γενναιόδωρες κουταλιές κρέμας. Συμπληρώνουμε με το κακάο από πάνω.

Καλή επιτυχία!


Tags Άρθρου:
τιραμισού

Σχετικά Άρθρα

Για τους λάτρεις του γκουρμέ αλλά και του παραδοσιακού: Αρνάκι γλυκόξινο με κυδώνια (βίντεο)

Ένα λαχταριστό πιάτο για όλα τα γούστα αλλά και για να κάνετε εντύπωση! 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow

Μπορείς κι εσύ! Φτιάξε σπιτική λαχταριστή ζαμπονοτυρόπιτα

Πρόκειται για μια λαχταριστή, εύκολη και γρήγορη συνταγή! Ειδικά αν μένεις μόνος ή μόνη είναι ό,τι χρειάζεσαι για να ξεχαστεί

Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από πτι μπερ!

Τα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από πτι μπερ, αποτελούν την πλέον εύκολη και δημιουργική συνταγή που θα απασχολήσει ευχάριστα μεγάλους αλλά και

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial