Το μικρό σπίτι της ελιάς που μπορεί να αποσυναρμολογηθεί ανά πάσα στιγμή! (photos+video)

Το μικρό σπίτι της ελιάς που μπορεί να αποσυναρμολογηθεί ανά πάσα στιγμή! (photos+video)

Είναι εντελώς προκάτ και μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποσυναρμολογηθεί αφήνοντας ένα πολύ μικρό αποτύπωμα στο φυσικό περιβάλλον.

Στην καρδιά ενός ερημικού ελαιώνα, με υπέροχη θέα προς τη θάλασσα ένα σπίτι πολύ διαφορετικό από τα άλλα ξεχωρίζει για την ιδιαιτερότητα του και τους ανοικτούς στην γύρω φύση χώρους του.

Το σπίτι βρίσκεται στη Χαλκιδική, σε ένα παρθένο λόφο με ελαιόδεντρα, έχοντας θέα τη θάλασσα και τα μοναστήρια του Αγίου Ορους στο βάθος. Το σπίτι των μόλις 21 τετραγωνικών μέτρων, που είναι έχει μόνο τα απαραίτητα, είναι τυλιγμένο σε μια ελαφριά μεταλλική επιφάνεια διάτρητη με ένα μεταλλικό μοτίβο εμπνευσμένο από τη σκιά των ελαιόδεντρων. Τα φύλλα που κατασκευάστηκαν με μια καινοτόμο μέθοδο κοπής και αναδίπλωσης δημιουργούν μια τρισδιάστατη υφή.

Το σπίτι, που φιγουράρει σε δημοσιεύματα ξένων ιστότοπων όπως το archdaily, αποτελεί μέρος μιας έρευνας για την αειφορία και την πρόβλεψη της ανθρώπινης άνεσης στην αρχιτεκτονική, αμφισβητώντας τον ορισμό του εσωτερικού και του εξωτερικού κατοικημένου χώρου, σημειώνεται στην ιστοσελίδα της αρχιτεκτόνισσας Εύας Σεπέογλου.

Το «σπίτι της ελιάς» τοποθετήθηκε προσεκτικά ακολουθώντας αρκετές μελέτες για τη βελτιστοποίηση της προβολής, του φυσικού αερισμού, του φωτισμού και της δημιουργίας ενδιαφέρουσων σκιών καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο σχεδιασμός έχει μια οικολογική προσέγγιση… Η θέα προς τη θάλασσα, τα δέντρα και οι θάμνοι αποτελούν μέρος της σύνθεσης, και το σπίτι σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί μέρος του τοπίου.

 Σχετικά Άρθρα

Οργάνωσε με επαγγελματικό τρόπο την ντουλάπα σου! (video)

Πότε ήταν η τελευταία φορά που τακτοποιήσατε τη ντουλάπα σας; Θέλετε να βρίσκετε τα πάντα εύκολα και γρήγορα χωρίς να

La Maison Qui Chemine: Ένα βιβλιοπωλείο σε ρόδες γυρίζει τη γαλλική επαρχία! (photos)

Ένας Γάλλος οραματίστηκε ένα βιβλιοπωλείο σε ρόδες και το έκανε πραγματικότητα. Ο Jean-Jacques Megel-Nuber είχε σκεφτεί αρχικά να ανοίξει ένα

Το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο! (photos+video)

Το πιο ακριβό σπίτι που βγήκε ποτέ προς πώληση στις ΗΠΑ είναι αυτή η απίστευτη έπαυλη στο Bel Air του

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial