Το τοστ των Γάλλων, Κροκ μεσιέ!

Το τοστ των Γάλλων, Κροκ μεσιέ!

Το κροκ-μεσιέ είναι είδος ψητού σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί, το οποίο αποτελεί τυπικό έδεσμα των γαλλικών μπιστρό.
Το όνομά του προκύπτει από τις λέξεις croquer (τραγανίζω) και monsieur (κύριος).

Σε όποιο καφέ στην Γαλλία και να πας θα σου σερβίρουν αυτό το πεντανόστιμο τοστάκι! Είναι το πρόχειρο φαγητό των Γάλλων.

Δες την συνταγή!!

Υλικά

4 φέτες ψωμί, χωριάτικο ή του τοστ
30 γραμμάρια βούτυρο
2 φέτες ζαμπόν
4 φέτες τυρί ειδικό για τοστ
50 γραμμάρια τυρί τριμμένο για από πάνω
Λίγο μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές γάλα
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Περάστε το ψωμί στην τοστιέρα για να «σταθεί»
Ανάψτε το γκριλ στο φουλ
Απλώστε βούτυρο από την μία πλευρά
Τοποθετήστε πάνω το τυρί και το ζαμπόν
Σκεπάστε με την άλλη φέτα ψωμί
Σε μπολάκι αναμείξτε το γάλα, το τριμμένο τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο
Περιχύστε το μείγμα πάνω από το τοστ -Ας ξεχειλίσει λίγο
Βάλτε τα τοστ στον φούρνο, στο γκριλ για 10 λεπτά
Υπάρχει και το γυναικείο τοστ στη γαλλική κουζίνα, το croque madame, το οποίο διαφέρει γιατί έχει ένα αυγό στην επιφάνεια.



Σχετικά Άρθρα

Τα πιο νόστιμα μπιφτέκια κοτόπουλο που έχετε δοκιμάσει !!!

Στο άκουσμα της λέξης μπιφτέκια και μόνο η γευστική φαντασία μας οργιάζει,πόσο μάλλον όταν τα συγκεκριμένα είναι πιο light από

Αυτό είναι το μυστικό των fast food για να γίνονται νόστιμες οι τηγανιτές πατάτες!

Σε ποιον δεν αρέσουν οι τηγανιτές πατάτες των fast food που είναι λεπτές, τραγανές και πεντανόστιμες; Τα fast food και

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ: Μια διαφορετική εκδοχή από τη Λακωνία

Η Ανάσταση πλησιάζει και όλοι προετοιμάζονται για το γιορτινό τραπέζι.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial