ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ; Αυτή είναι η… φράση που απογειώνει το σεξ!

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ; Αυτή είναι η… φράση που απογειώνει το σεξ!

Τι είναι αυτό που μπορεί να απογειώσει την ερωτική επαφή; Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Chapman των ΗΠΑ υποστηρίζει πως μία φράση είναι πολύ πιθανό να αφήσει και τους δύο ικανοποιημένους.

Ποια είναι αυτή; Το “σ’ αγαπώ!”. Οι ερευνητές λένε μάλιστα πως αυτό είναι ακόμα πιο «ισχυρό χαρτί» για την επίτευξη της ικανοποίησης και από τα προκαταρκτικά και από τα σέξι εσώρουχα.

Το 75% των ανδρών που δήλωναν ικανοποιημένοι από το σεξ έλεγαν «σ’ αγαπώ» στη διάρκειά του και το ίδιο ίσχυε για το 74% των γυναικών.

Η μελέτη περιλάμβανε μια online έρευνα με δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες. Οι επιστήμονες ανέλυσαν τις απαντήσεις 39.000 παντρεμένων ετερόφυλων ανδρών και γυναικών και ζευγαριών που συγκατοικούσαν και είχαν σχέση τουλάχιστον τριών ετών.

Ο μέσος όρος ηλικίας ήταν τα 40 έτη για τις γυναίκες και τα 46 για τους άνδρες.

Το συμπέρασμα ήταν πως όσο περισσότερο το ζευγάρι επικοινωνεί κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης τόσο πιο ικανοποιητική αυτή θα είναι.

Τα στοιχεία που έκαναν ακόμα πιο ικανοποιητική την ερωτική επαφή ήταν επίσης το να επαινεί ο ένας σύντροφος τον άλλο για κάτι που έκανε στο κρεβάτι και το να ζητά κάτι που ήθελε.

Επίσης το να μιλά το ζευγάρι για το σεξ στο τηλέφωνο ή μέσω email στη διάρκεια της ημέρας βρέθηκε να βοηθά στην επίτευξη της ικανοποίησης.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας ήταν ωστόσο το να λένε «σ’ αγαπώ», κάτι που έκαναν τρεις στους τέσσερις ικανοποιημένους άνδρες και γυναίκες.

Από τους συμμετέχοντες που δεν ικανοποιούνταν από το σεξ, το 49% των ανδρών και το 44% των γυναικών έλεγαν «σ’ αγαπώ».

Ακόμα ένα στοιχείο που διασφάλιζε το καλό σεξ ήταν το να γελά το ζευγάρι για κάτι αστείο που έγινε την ώρα που έκανε έρωτα.

Η μελέτη διαπιστώνει επίσης πως τα ζευγάρια δεν κάνουν όσο περνούν τα χρόνια τόσο σεξ όσο στην αρχή της σχέσης τους και πρέπει να το δουλέψουν για να γίνει προτεραιότητα.Σχετικά Άρθρα

Τεστ: Έχεις ερωτευτεί τον καλύτερο σου φίλο;

Με τρόπο μαγικό ταιριάξατε και δεν μπορείς να θυμηθείς κάποια ανάμνηση στην οποία δεν είναι πρωταγωνιστής. Ο καλύτερός σου φίλος

Λόγοι που ο ένας θέλει σεξ συχνά… και ο άλλος δεν θέλει!

Είστε σε μια σχέση και ο πρώτος καιρός όπου η σεξουαλική δραστηριότητα ήταν στο ζενίθ έχει περάσει… Υπάρχουν αρκετοί λόγοι

Τέστ: Βρείτε ποια είναι τα απωθημένα σας!

Ποια είναι τα απωθημένα σας; Το τεστ σχεδιάστηκε τον 19ο αιώνα από τον Ούγγρο ψυχίατρο Ζόντι (Szondi) – γι’ αυτό

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial