Τροφές που προκαλούν αϋπνία!

Τροφές που προκαλούν αϋπνία!

Ένα πλούσιο γεύμα καθώς και η κατανάλωση αλκοόλ αργά το βράδυ πριν κοιμηθείτε, μπορούν να σας επηρεάσουν σημαντικά, διαταράσσοντας τον ύπνο σας.

Ένα πλούσιο γεύμα θα αναγκάσει το κυκλοφορικό σύστημα να στείλει περισσότερο αίμα στο γαστρεντερικό σύστημα ώστε να γίνει η πέψη.

Έτσι, ο οργανισμός σας δεν θα μπορεί να ηρεμήσει με αποτέλεσμα να έχετε αϋπνίες.

Δείτε παρακάτω τέσσερις τροφές που ουσιαστικά μπλοκάρουν τον ύπνο σας όταν τις καταναλώνετε αργά το βράδυ.

Γαλοπούλα

Η γαλοπούλα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, η οποία ειδοποιεί τον εγκέφαλο να παράγει ντοπαμίνη, που σας δίνει ενέργεια. Για τον λόγο αυτό καλό είναι να αποφύγετε να την καταναλώνετε πριν τον ύπνο.

Καυτερές σάλτσες

Το πεπτικό σύστημα συνηθίζει να επιβραδύνει τις λειτουργίες του κατά τη διάρκεια του ύπνου. Έτσι τα πικάντικα τρόφιμα μπορούν να ερεθίσουν το στομάχι και να σας προκαλέσουν καούρα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε μιας και δε θα γίνει εύκολα η πέψη.

Σοκολάτα

Τα 30 γραμμάρια σοκολάτας περιέχουν σχεδόν 23 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης, δηλαδή ένα τέταρτο του ποσού σε ένα φλιτζάνι καφέ. Αν την καταναλώσετε πριν τον ύπνο μάλλον πρέπει να ετοιμαστείτε για ξενύχτι.

Αθλητικά ποτά

Τα αθλητικά ποτά και τα σνακ περιέχουν διεγερτικά συστατικά, όπως η καφεΐνη για να αυξήσουν τις επιδόσεις των αθλητών. Προσπαθήστε να μην τα καταναλώνετε πριν τον ύπνο και ελέγξτε τις ετικέτες τους για να βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχουν καφεΐνη.Σχετικά Άρθρα

Έγκαυμα από ήλιο: Τροφές που θα σε ανακουφίσουν!

Το δέρμα σας μπορεί να πάθει έγκαυμα από ήλιο, εάν παραμείνετε πάρα πολύ εκτεθειμένοι στις ακτίνες UV χωρίς την κατάλληλη

Μείνε για πάντα νέος-α: Κόβοντας αυτές τις κακές συνήθειες θα καταφέρεις να επιβραδύνεις το γήρας

Είναι απολύτως βέβαιο πως δεν πρόκειται να γλιτώσεις ούτε τα γηρατειά, ούτε τις άσπρες τρίχες που φέρνουν μαζί τους.

Τι συμβαίνει στο σώμα μας άμα περπατάμε κάθε μέρα; (video)

Όπως έλεγε και ο Ιπποκράτης «το περπάτημα είναι το καλύτερο φάρμακο για τον άνθρωπο»! Τα οφέλη του περπατήματος είναι πάρα πολλά

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial