Τροφική αλλεργία στα παιδιά!

Τροφική αλλεργία στα παιδιά!

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια παγκόσμια ανησυχητική αύξηση της συχνότητας των αλλεργικών παθήσεων. Υπολογίζεται ότι περίπου 1 στα 4 παιδιά υποφέρει από κάποια αλλεργία.

Τροφική αλλεργία ονομάζεται η ανεπιθύμητη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε κάποιο τρόφιμο (γάλα αγελάδας, αυγό, ψάρι, σιτηρά, ξηροί καρποί κ.ά.) και η βλάβη που προκαλεί η αντίδραση αυτή στο πεπτικό σύστημα, στο δέρμα ή στο αναπνευστικό.

Ποιες είναι οι πρώτες ενδείξεις ότι το παιδί σας πάσχει από κάποια αλλεργία σε φαγητό;

Υπάρχουν περισσότερα από 160 αλλεργιογόνα τρόφιμα με ορισμένα να είναι πιο αλλεργιογόνα από άλλα. Ακόμα και αυτά όμως, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, μπορούν να δοθούν στα παιδιά από όταν είναι έτοιμα να φάνε στερεά τροφή. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η αναμονή έως ότου το μωρό είναι μεγαλύτερης ηλικίας, εμποδίζει την αλλεργία στα τρόφιμα.

Αν λοιπόν εισάγετε μια νέα τροφή στη διατροφή του, προσέξτε αν θα εμφανίσει κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα: Κνησμό, κόκκινα εξανθήματα, δερματικές κηλίδες. Επίσης, αν έχει διάρροια ή κάνει εμετό μετά, είναι και αυτές ενδείξεις πως ίσως έχει αλλεργία στη συγκεκριμένη τροφή. Μιλήστε με τον παιδίατρο σας ώστε να σας καθοδηγήσει κατάλληλα ή να σας χορηγήσει κάποια αγωγή αν τα συμπτώματα είναι σοβαρά.Σχετικά Άρθρα

Tom & Jerry: Η αγαπημένη παιδική σειρά! Δείτε το πρώτο επεισόδιο πριν από 78 χρόνια! (video)

Από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές εκπομπές όλων των εποχών, στην οποία οι συνεχείς καταδιώξεις του Τζέρι (ποντίκι) από τον Τομ (γάτα)

Τα μωρά μπορουν να «μυρίσουν» το φόβο των μαμάδων τους

Οι επιστήμονες μας ενημερώνουν ότι οι μαμάδες εκπέμπουν οσμές που διδάσκουν στα μωρά τους τι ακριβώς πρέπει να φοβούνται! 

Αφήσατε εχθές το παιδί σας να πάει να πει τα κάλαντα;

Τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά και ίσως φοβάσαι να το αφήσεις να βγει στη γειτονιά για τα κάλαντα.. Ποιες

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial