ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ! Ο πλανήτης θα βιώσει φέτος μεγάλες πολιτικές και οικονομικές αναταραχές!

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ! Ο πλανήτης θα βιώσει φέτος μεγάλες πολιτικές και οικονομικές αναταραχές!

Η φετινή χρονιά θα είναι εμπρηστική και ο πλανήτης θα βιώσει επί δώδεκα μήνες πολλαπλές πολιτικές και οικονομικές αναταραχές. Αυτό προβλέπουν οι δάσκαλοι του φενγκ σούι στο Χονγκ Κονγκ, διαβάζοντας την είσοδο του σκανδαλιάρη και απρόβλεπτου πιθήκου του νέου κινεζικού σεληνιακού ημερολογίου. 

Ο πίθηκος συνδέεται για πρώτη φορά εδώ και 60 χρόνια με τη φωτιά, λένε αυτοί οι σεβαστοί ειδήμονες. Ο πίθηκος συνδέεται κατά παράδοση με το μεταλλικό στοιχείο, συνώνυμο της σκληρότητας, ενώ η φωτιά αντιπροσωπεύει τον ήλιο, εξηγεί ο Αλιον Γέο, φημισμένος μετρ του φενγκ σούι στην πρώην βρετανική αποικία.

«Οταν δύο στοιχεία (πίθηκος και φωτιά) συνδέονται, έχουμε μια θερμοκρασία εξαιρετικά υψηλή. Πρέπει να αναμένουμε πολλές διαφωνίες, αρρώστια…», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Μπορούμε ακόμη να παραβάλουμε το μέταλλο με τους πυραύλους, τις σφαίρες και τις οβίδες.

Η τέχνη του φενγκ σούι –που σημαίνει άνεμος και νερό– έχει μεγάλη επιρροή σε χώρες της Ασίας. Οι κάτοικοι ακολουθούν τις αρχές της για να τακτοποιούν το σπίτι ή το γραφείο τους και να παίρνουν αποφάσεις, ελπίζοντας να μεγιστοποιήσουν την ευημερία, την τύχη και την περιουσία τους. Η τέχνη αυτή βασίζεται σε μια παλιά φιλοσοφία που θεωρεί ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι το προϊόν μιας λεπτής ισορροπίας μεταξύ των πέντε στοιχείων που σχηματίζουν το συμπάν: το μέταλλο, το ξύλο, το νερό, η φωτιά και το χώμα.

Για την Τιερί Τσόου, που ασκεί την μαντική στο Χονγκ Κονγκ, οι επερχόμενες εξελίξεις μπορεί να είναι δραματικές εξαιτίας αυτού του «πιθήκου της φωτιάς». «Η φωτιά είναι το κυρίαρχο στοιχείο. Όταν η φωτιά είναι πάνω στον πίθηκο, αιωρείται παντού, είναι απρόβλεπτη. Πολλά πράγματα θα είναι αναπάντεχα».

Ο τελευταίος «Πίθηκος της Φωτιάς», το 1956, είχε συμπέσει με τη κρίση του Σουέζ, που θεωρήθηκε από τους ιστορικούς ως η αναγγελία του τέλους της βρετανικής αυτοκρατορίας.

Ωστόσο, αν ο πίθηκος κινδυνεύει να φέρει αστάθεια, μπορεί επίσης να προαναγγέλλει μεγάλες καινοτομίες, εκτιμά η Τιερί Τσόου. Η τεχνολογία ανήκει όντως στο στοιχείο της «φωτιάς». «Μπορεί να υπάρξει μείζονος σημασίας πρόοδος στον τομέα της ηλιακής ενέργειας, των τεχνολογιών που συνδέονται με τη φωτιά ή στο Διαδίκτυο», προσθέτει.

Το κινεζικό σεληνιακό ημερολόγιο εξελίσσεται σε έναν κύκλο 12 ετών και αποδίδει σε κάθε χρόνο ένα ζώο. Ο πίθηκος διαδέχεται συνεπώς τον τράγο και προηγείται του κόκορα, σε αυτόν τον κύκλο που αφορά περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν, τη Σιγκαπούρη ή ακόμη το Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη όπου ζει μεγάλη σινο-ταϊλανδική μειονότητα.

Η χρονιά του Τράγου, ζώου ωστόσο γνωστού για την ηρεμία του, είδε να σείονται οι χρηματαγορές, να επικρατεί μεγάλη αναταραχή λόγω των φόβων για δύσπνοια της δεύτερης οικονομίας παγκοσμίως.

Οι επενδυτές έχουν προειδοποιηθεί: Φεβρουάριος και Αύγουστος θα είναι οι πιο δύσκολοι, καθώς έρχονται σε σύγκρουση με την θεά προστάτη της χρονιάς, τη Τάι Σούι, σύμφωνα με τον παραδοσιακό κινεζικό κύκλο των 60 ετών, εξηγεί ο Αλιον Υο. «Θα υπάρξει μεταφορά του πλούτου. Χρήματα θα χαθούν».Σχετικά Άρθρα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Σταμάτησαν την Άννα Κορακάκη στο αεροδρόμιο της Ρώμης γιατί….

Περιπετειώδης φαίνεται πως είναι  η επιστροφή της Άννας Κορακάκη από τη Βραζιλία! 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us

Δεν είναι παλάτι… είναι μετρό! Δείτε τις απίστευτες φωτογραφίες! (ΦΩΤΟ)

  Παραμυθένιος είναι ο κόσμος κάτω από τους δρόμους της Μόσχας… 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us Share

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ – Οι πραξικοπηματίες εγκαταλείπουν τα τανκς και παραδίδονται (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία δύσκολη ημέρα ξημέρωσε για την Τουρκία. Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην χώρα οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. 60 SHARES Share

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial