Βαν Μορισον: Ο θρύλος της βρετανικής μουσικής τραγουδά κατά του «λουκέτου» λόγω πανδημίας

Βαν Μορισον: Ο θρύλος της βρετανικής μουσικής τραγουδά κατά του «λουκέτου» λόγω πανδημίας

Τη βρετανική κυβέρνηση κατηγορεί ότι «παίρνει τη ελευθερία μας» ο Βαν Μόρισον, σε τρία τραγούδια που θα δώσει στη δημοσιότητα τις επόμενες εβδομάδες, κατακεραυνώνοντας το παγκόσμιο «λουκέτο» για τη μη περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.

Ο διάσημος μουσικός της τζαζ και μπλουζ μουσικής Βαν Μόρισον κάλεσε τους συναδέλφους του μουσικούς να «ξεσηκωθούν και να αγωνιστούν» κατά της «ψευδο-επιστήμης» των συναυλιών που διεξάγονται με μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Σύμφωνα με ανάρτηση στον ιστότοπο του, σχεδιάζει «μέσω επιλεγμένων καναλιών» να τα δώσει στη δημοσιότητα ανά δύο εβδομάδες το κάθε ένα: στις 25 Σεπτεμβρίου το «Born to Be Free», στις 9 Οκτωβρίου το «As I Walked Out» και στις 23 Οκτωβρίου το «No More Lockdown» τα όποια σύμφωνα με το ΑΠΕ θα παίξει σε συναυλία που θα δώσει στο London Palladium αυτό το φθινόπωρο.

Ξεδιπλώνει τις σκέψεις του στο «No More Lockdown», το πιο απροσχημάτιστο από τα τρία: «No more lockdown/No more government overreach/No more fascist bullies/Disturbing our peace/No more taking of our freedom/And our God-given rights/Pretending it’s for our safety/When it’s really to enslave».

«Επικίνδυνα» χαρακτήρισε τα τρία τραγούδια ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Ιρλανδίας Ρόμπιν Σουάν, δηλώνοντας στο BBC: «Δεν ξέρω από πού παίρνει τις πληροφορίες. Ξέρω τι αισθάνεται ο κόσμος γι’ αυτό, αλλά θα έλεγα ότι αυτού του είδους τα μηνύματα είναι επικίνδυνα».

Εγκαινιάζοντας, τον περασμένο μήνα, εκστρατεία για να «σώσει τη ζωντανή μουσική», ο Βαν Μόρισον διαμαρτυρήθηκε κατά της «ψευδοεπιστήμης», όπως την χαρακτήρισε, γύρω από τον κορονοϊό και υποστήριξε ότι με μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν είναι βιώσιμες οι ζωντανές εκδηλώσεις.
«Καλώ τους συναδέλφους μου τραγουδιστές, μουσικούς, συγγραφείς, παραγωγούς, υπεύθυνους προώθησης και άλλους στη βιομηχανία να παλέψουν μαζί μου γι’ αυτό» είχε γράψει στον ιστότοπο του σε ανάρτηση που σήμερα είναι διαγραμμένη, όπως σημειώνει το Rolling Stone.

«Ελάτε μπροστά, ορθώστε ανάστημα, πολεμήστε την ψευδοεπιστήμη και μιλήστε δημόσια».

«Δεν λέω στον κόσμο τι να κάνουν ή τι να σκεφτούν, η κυβέρνηση ήδη κάνει σπουδαία δουλειά σ’ αυτό» ανέφερε σε ανακοίνωσή του. «Έχει να κάνει με την ελευθερία επιλογής, πιστεύω ότι ο κόσμος έχει το δικαίωμα να σκέφτεται για τον εαυτό του».Σχετικά Άρθρα

James Bond: Αυτός είναι ο επικρατέστερος ηθοποιός για να αντικαταστατήσει τον Daniel Craig

Λίγο πριν και μετά το Spectre ο Daniel Craig είχε δηλώσει ότι θέλει να αποχωρήσει από τον ρόλο του πράκτορα

Ελληνίδα ηθοποιός αποκάλυψε: “Δύο φορές κινδύνεψα να πεθάνω, ήμουν πολύ σοβαρά”

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό “Λοιπόν” παραχώρησε η αγαπημένη ηθοποιός, μιλώντας για τη νέα καθημερινότητα που βιώνουμε με τον κορονοϊό,

Ο έρωτας του Αλέξανδρου Ωνάση για την Ζωζώ Σαπουντζάκη! (video)

Η Βασίλισσα της Νύχτας, Ζωζώ Σαπουντζάκη ήτανε καλεσμένη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και μίλησε για όλα,  αλλά και τον

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial