Βελουτέ σούπα με σολομό!

Βελουτέ σούπα με σολομό!

Υλικά:

450γρ. φρέσκο σολομό καθαρισμένο
2 μικρά κρεμμύδια
200 γρ. πατάτες
100 ml λευκό κρασί ή σαμπάνια
500 ml ζωμό ψαριού
100 ml κρέμα γάλακτος
35γρ. βούτυρο
60γρ. μπαγκέτα ελαφρώς μπαγιάτικη
3 κ.σ. φύκια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια.
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μεγάλα κυβάκια.
Κόβετε τον σολομό σε μεγάλα κυβάκια και αφαιρείτε κόκαλα αν βρείτε.
Λιώνετε 20γρ. βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε τα κρεμμύδια και αφήνετε να ροδίσουν για περίπου 5΄. Προσθέτετε το λευκό κρασί.
Προσθέτετε τις πατάτες και τον ζωμό, καλύπτετε και μαγειρεύετε για 15-20′. Προσθέτετε τον σολομό και μαγειρεύετε για 5′ ακόμα.
Βγάζετε 4 κομμάτια ψάρι από την σούπα και τα κρατάτε για αργότερα. Με την βοήθεια του μπλέντερ χτυπάτε την σούπα μέχρι να αποκτήσει βελουτέ υφή προσθέτοντας λίγο-λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνετε.
Κόβετε το ψωμί σε μικρά κομμάτια.
Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και φρυγανίζετε για λίγο το ψωμί για να γίνει κρουτόν ανακατεύοντας συχνά. Πριν τα βγάλετε από το τηγάνι προσθέτετε τα φύκια.
Σερβίρετε με τα κρουτόν με φύκια και τα 4 κομμάτια σολομό που κρατήσατε προηγουμένως.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Σπιτική μερέντα

Υλικά: 200 γρ. γάλα φρέσκο 400 γρ. μέλι 200 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια 100 γρ. φουντούκια Εκτέλεση: Θρυμματίζετε τα φουντούκια

Να τι να κάνεις για να μη σπάσει το αυγό ενώ το βράζεις

Τι πρέπει να κάνεις για να μη σπάσει μέσα σε 3 με 5 λεπτά max το αυγό ενώ το βράζεις;

Ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος!

Υλικά: 1/2 κιλό ψαρονέφρι σε φέτες 300 γρ. κρέμα γάλακτος 200 γρ. μανιτάρια 1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί 1

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial