Βιβλία που κάθε αγόρι πρέπει να έχει διαβάσει μέχρι την εφηβεία!

Βιβλία που κάθε αγόρι πρέπει να έχει διαβάσει μέχρι την εφηβεία!

Δεν υπάρχει έρευνα που να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, η οποία να αποδεικνύει το αντίθετο: Οι άνδρες διαβάζουν λιγότερο από τις γυναίκες. Κατ’επέκταση, τα αγόρια διαβάζουν λιγότερο από τα κορίτσια και αυτό γιατί δεν βλέπουν τους πατεράδες τους να διαβάζουν, προκειμένου να επηρεαστούν.

Κι όμως, το αγόρι σας έχει να κερδίσει αφάνταστα οφέλη από το διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων, τα οποία δεν περιορίζονται μόνο στο βελτιωμένο λεξιλόγιο και το ευρύ πνεύμα: Έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Ιταλία έδειξε, ότι τα αγόρια που μεγαλώνουν διαβάζοντας πολλά βιβλία, κερδίζουν περισσότερα χρήματα από την δουλειάς τους ενήλικες. Γιατί συμβαίνει αυτό, μπορείτε να το δείτε εδώ. Αν θέλετε να το δείτε να συμβαίνει και στο δικό σας αγόρι… δείτε παρακάτω, τα βιβλία που δεν πρέπει να λείπουν από τη βιβλιοθήκη του.

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου, της Άλκης Ζέη

Η ιστορία του μικρού αντιστασιακού που έκανε τη ζωή δύσκολη στους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές δεν μπορεί παρά να συγκινήσει τον γιο σας, ο οποίος μέσω του βιβλίου θα κατανοήσει καλύτερα και την ελληνική μεσοπολεμική ιστορία.

Ηλικίες: Από 12 ετών.

Ο τελευταίος των Μοϊκανών, του James Cooper Fenimore

Είτε έχετε δει την ταινία, είτε όχι, το βιβλίο είναι πάντα πιο συναρπαστικό! Η ιστορία εκτυλίσσεται την εποχή του Αγγλογαλλικού πολέμου στη Βόρειο Αμερική. Ήρωας είναι ο Αετομάτης, ένας λευκός κυνηγός, που έχει βρει καταφύγιο σε χωριό Ινδιάνων, ο οποίος θα αναλάβει μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή που αναδεικνύουν την ανδρεία και τον ανθρωπισμό.

Ηλικίες: Από 9 ετών.

Ο Εγώς και το Εγώ του, της Φώτως Σκορδά

Ένα ιδιαίτερο βιβλίο, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα, και απευθύνεται στα παιδιά που… κάπου έχουν μπερδευτεί και αναζητούν τη χαρά, μέσα από τα υλικά αγαθά.

Ηλικίες: 9-12 ετών.

Εμείς, τα αγόρια, του Ολιβιέ Λοτ

Δεν είναι ακριβώς λογοτεχνικό βιβλίο, μα ένας οδηγός, ο οποίος θα βοηθήσει τα αγόρια που τώρα μπαίνουν σιγά-σιγά στην εφηβεία, να αναγνωρίσουν όλα αυτά που συμβαίνουν στο σώμα, το πνεύμα και το μυαλό τους. Θα τους δώσει απαντήσεις, σε ερωτήματα όπως: Πώς χτίζονται οι αληθινές φιλίες; Πώς φέρνεις ειρήνη και κατανόηση στην οικογένεια; Τι θέλουν τα κορίτσια; Τι είναι η εφηβεία; Πώς τα καταφέρνεις να μην πέσει η αυτοεκτίμησή σου τώρα που πας γυμνάσιο; Και θα τα καλέσει να συμμετέχουν σε έξυπνα τεστ!

Ηλικίες: Από 9 ετών.

Ο Νόι και η Φάλαινα, του Benji Davies

Η ενσυναίσθηση είναι αξία που πρέπει να μεταφέρεται από νωρίς στα παιδιά και το βιβλίο αυτό είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε, ειδικά αν έχετε αγόρι. Πρόκειται για την ιστορία ενός μοναχικού μικρού αγοριού, μιας μικρής φάλαινας που βγήκε στην ακτή, και μιας φιλίας που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές και των δυο τους.

Ηλικίες: Από 3 ετών.

Ο μικρός πρίγκιπας, του Αντούαν Σαιντ ντε Εξυπερύ

Δεκάδες είναι οι μεταφράσεις, μεταφορές και διασκευές του πιο πολυδιαβασμένου παιδικού βιβλίου του 20ου αιώνα, το οποίο δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη σας. Αν έπρεπε, όμως, να επιλέξουμε μία από αυτές, αυτή είναι η μετάφραση της Άλκης Ζέη σε εικονογράφηση του Αλέξη Κυριτσόπουλου.

Ηλικίες: Από 8 ετών.

Αγάπη μου, της Αστρίντ Ντεμπόρντ

Αν καταφέρετε να μην κλάψετε, καθώς θα διαβάζετε αυτό το βιβλίο στον γιο σας… σας θαυμάζουμε! Σε κάθε του σελίδα, μια μαμά περιγράφει στον γιο της γιατί την αγαπάει τόσο πολύ, περιγράφοντας έτσι την αρχέγονη σχέση μάνας και παιδιού, με τον πιο τρυφερό τρόπο.

Ηλικίες: Από 4 ετών.

Πηγή: infokidsΣχετικά Άρθρα

Σε ποιον θα μοιάσει το παιδί; Μάτια, μαλλιά αλλά και χαρακτηριστικά! (ΦΩΤΟ)

Πώς θα είναι το παιδί μας; Σε ποιον θα μοιάσει; Ποιανού χαρακτηριστικά θα πάρει; Οι απαντήσεις είναι εδώ!

Δημόσιο: Έρχονται ευνοϊκές αλλαγές στις γονεϊκές άδειες και στο μειωμένο ωράριο!

Τι προβλέπει νέα εγκύκλιος για άδειες ανατροφής, ειδική άδεια και μειωμένο ωράριο λόγω αναπηρίας. Ευνοϊκές αλλαγές για κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων

Γονείς προσοχή! Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ τώρα που θα ξαναστείλετε τα παιδιά σας στο σχολείο

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία των σχολείων, με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου να επιστρέφουν την προσεχή Δευτέρα

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial