ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ! Γιατί καταρρέουν οι τράπεζες – Όλα τα σενάρια που ακούγονται

ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ! Γιατί καταρρέουν οι τράπεζες – Όλα τα σενάρια που ακούγονται

Βουτιά στο κενό κάνει το Χρηματιστήριο Αθηνών με τις τραπεζικές μετοχές παρουσιάζουν σημάδια κατάρρευσης.

Πλέον ο Γενικός Δείκτης είναι μια ανάσα από το -7% πολύ κοντά στο να χτυπήσει νέο ιστορικό χαμηλό ξυπνώντας σε πολλούς μνήμες του καλοκαιριού μεταξύ των δυο εκλογικών αναμετρήσεων. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου καθώς αρκεί μια σχετικά μεγάλη εντολή πώλησης για να παρασύρει όλη την αγορά, καθώς ελάχιστες είναι οι εντολές για αγορές. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η αγορά προεξοφλεί το χειρότερο σενάριο για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, το κακό κλίμα στη χρηματιστηριακή αγορά τροφοδοτείται και από το εξωτερικό λόγω της πορείας των ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Ωστόσο, το κερασάκι στην τούρτα -όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι- είναι το ρευστό πολιτικό σκηνικό, με τις φήμες για την προσφυγή στον λαό αλλά και τις κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού.
Η εικόνα στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο εξακολουθούν να προκαλούν τριγμούς σε ολόκληρη την αγορά, με τη Eurobank να είναι στο -25,55%, την Εθνική στο -20,69%, την Πειραιώςστο -22,06% και την Alpha Bank στο -16,91%. Είναι χαρακτηριστικό ότι χεδόν το ήμισυ των νέων κεφαλαίων που αντλήθηκαν από τις πρόσφατες αυξήσεις κεφαλαίου που πραγματοποίησαν οι τράπεζες έχει σχεδόν εξαϋλωθεί. Επίσης, απώλειες 9,06% καταγράφει η ΔΕΗ, η Βιοχάλκο και η ΓΕΚ Τέρνα υποχωρούν με απώλειες άνω του 6%, ενώ άνω του 5% είναι η πτώση για την ΕΥΔΑΠ, την ΕΧΑΕ, τα Ελληνικά Πετρέλαια και τη Λάμδα.Σχετικά Άρθρα

BOMBA ΣΤΟ SURVIVOR! Αποχώρησε από το παιχνίδι η Ειρήνη Παπαδοπούλου!

Σύμφωνα με τα όσα είπε η δημοσιογράφος του Epsilon, η Κλεοπάτρα Πατλάκη στην εκπομπή «La Biri» το μεσημέρι της Μεγάλης

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Θέλουν ή όχι δημοψηφίσματα οι Ελληνες; – Τι λένε για Μνημόνια και κυβέρνηση

Υπέρ της απλής αναλογικής, των δημοψηφισμάτων και κατά των Μνημονίων αλλά και της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ παράλληλα κρίνει αυστηρά

Ο δικηγόρος της οικογένειας αποκαλύπτει: “Η Μαρία- Ειρήνη είναι παιδί που…”

Καινούργια δήλωση, η οποία θα συζητηθεί. 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial