Ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ!

Ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ!

Υλικά:

300 γρ. ζαμπόν σε κύβους
300 γρ. mix τυριών τριμμένα
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
500 γρ. γάλα
αλάτι
πιπέρι
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
100 γρ. ελαιόλαδο
1 κρόκο από μεσαίο αυγό
450 γρ. φύλλα κρούστας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να λιώνει.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να απορροφηθεί όλο από το βούτυρο.

Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να έχουμε μία σφιχτή μπεσαμέλ.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον κρόκο, τα τυριά, το ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια, το θυμάρι, τον μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.

Αλείφουμε καλά ένα ταψί 25×35 εκ. με ελαιόλαδο με τη βοήθεια ενός πινέλου.

Προσθέτουμε ένα φύλλο και το λαδώνουμε. Καλύπτουμε με ένα φύλλο, το λαδώνουμε και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχουμε στην βάση 5 φύλλα καλά λαδωμένα.

Προσθέτουμε τη γέμιση και την απλώνουμε με μία ξύλινη κουτάλα.

Σκεπάζουμε με άλλα 5 φύλλα λαδώνοντας κάθε ένα ξεχωριστά.

Διπλώνουμε τις άκρες του φύλλου, που προεξέχουν από το ταψί, προς τα μέσα και τις λαδώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για 1 ώρα.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε…

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Πατσαβουρόπιτα με τραγανό φύλλο και αφράτη γέμιση

Η Πατσαβουρόπιτα είναι μια παραδοσιακή Ελληνική τυρόπιτα, από τις πιο εύκολες που μπορούμε να φτιάξουμε

Το πιο νόστιμο σπιτικό παγωτό με μπισκότα, σοκολάτα και καραμέλα! (video)

Δεν θα χρειαστείτε πολύ χρόνο για να το φτιάξετε. Κάθε άλλο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε

Ξεπαγώστε την Μπριζόλα σας Μέσα σε 3 Λεπτά (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπάρχει ένα τρικ μαγειρικής που σας έχει ξεφύγει.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial