Ζουμερά χοιρινά φιλέτα με λαχταριστή σάλτσα από βαλσάμικο και μαυροδάφνη!

Ζουμερά χοιρινά φιλέτα με λαχταριστή σάλτσα από βαλσάμικο και μαυροδάφνη!

Φτιάξτε ζουμερά χοιρινά φιλέτα με λαχταριστή σάλτσα από βαλσάμικο και μαυροδάφνη!

Υλικά:

1 φιλέτο χοιρινό σχεδόν 500 γρ
2 κλαράκια δεντρολίβανο
8 κ. σ. κρασί άσπρο
4 κ,σ. βαλσάμικο ξύδι μαύρο
4 κ,σ. ελαιόλαδο
4 κ,σ. μαυροδάφνη
100 γρ. κρέμα γάλακτος

Για το δέσιμο της σάλτσας

1 κ .σ. κορν φλαουερ
4 κ,σ. νερό

Εκτέλεση:

Το κρέας το βάζουμε επάνω σε μια πιατέλα και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε  4 κουταλιές κρασί και 4 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι.

Τηγανίζουμε σιγά το Φιλέτο σε λάδι για 10 λεπτά, γυρίζοντας από όλες τι μεριές να πάρει καλό χρώμα. Ρίχνουμε το δεντρολίβανο και μετά λίγο λίγο από το μίγμα κρασιού / ξύδι και αφήστε το να σιγοβράσει .

Μετά από 10 λεπτά βγάζουμε το φιλέτο και τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.

Στο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο άσπρο κρασί και τη μαυροδάφνη, αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγη ακόμη και δοκιμάζουμε το αλάτι και  το πιπέρι.

Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες και το ρίχνουμε στη σάλτσα, ρίχνουμε και το ζουμάκι που έβγαλε στο αλουμινόχαρτο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε το νερό με το κορν φλαουερ και το ρίχνουμε στη σάλτσα που σιγοβράζει.

Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα!



Σχετικά Άρθρα

Θες να φας γλυκό και δεν ξέρεις τι; Φτιάξε λουκουμάδες με κανέλα!

Φτιάξτε τους λουκουμάδες κανέλας και ψήστε τους στο φούρνο! Υπέροχη μυρωδιά στο σπίτι και υπέροχη γεύση που ταιριάζει πολύ με

Μακαρόναδα με τόνο – Καλοκαιρινή απόλαυση που θα θες να φτιάχνεις συνέχεια!

Ούτε που φανταζόσασταν ποτέ ότι ο τόνος θα μπορούσε να μαγειρευτεί με αυτόν τον τρόπο και να παρέχει και αυτή

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial