Ζουμερά χοιρινά φιλέτα με λαχταριστή σάλτσα από βαλσάμικο και μαυροδάφνη!

Ζουμερά χοιρινά φιλέτα με λαχταριστή σάλτσα από βαλσάμικο και μαυροδάφνη!

Φτιάξτε ζουμερά χοιρινά φιλέτα με λαχταριστή σάλτσα από βαλσάμικο και μαυροδάφνη!

Υλικά:

1 φιλέτο χοιρινό σχεδόν 500 γρ
2 κλαράκια δεντρολίβανο
8 κ. σ. κρασί άσπρο
4 κ,σ. βαλσάμικο ξύδι μαύρο
4 κ,σ. ελαιόλαδο
4 κ,σ. μαυροδάφνη
100 γρ. κρέμα γάλακτος

Για το δέσιμο της σάλτσας

1 κ .σ. κορν φλαουερ
4 κ,σ. νερό

Εκτέλεση:

Το κρέας το βάζουμε επάνω σε μια πιατέλα και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε  4 κουταλιές κρασί και 4 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι.

Τηγανίζουμε σιγά το Φιλέτο σε λάδι για 10 λεπτά, γυρίζοντας από όλες τι μεριές να πάρει καλό χρώμα. Ρίχνουμε το δεντρολίβανο και μετά λίγο λίγο από το μίγμα κρασιού / ξύδι και αφήστε το να σιγοβράσει .

Μετά από 10 λεπτά βγάζουμε το φιλέτο και τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.

Στο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο άσπρο κρασί και τη μαυροδάφνη, αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγη ακόμη και δοκιμάζουμε το αλάτι και  το πιπέρι.

Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες και το ρίχνουμε στη σάλτσα, ρίχνουμε και το ζουμάκι που έβγαλε στο αλουμινόχαρτο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε το νερό με το κορν φλαουερ και το ρίχνουμε στη σάλτσα που σιγοβράζει.

Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα!



Σχετικά Άρθρα

Τσιμιτσάνγκα!

Υλικά: 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς 1 κ.γ. ρίγανη ξερή 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη 75 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο ½ κ.γ. κύμινο

Μαροκινό κοτόπουλο ταζίν!

Το πιο διάσημο μαροκινό πιάτο είναι το ταζίν. Ουσιαστικά πρόκειται για το όνομα τους σκεύους, δηλαδή ένα ρηχό πήλινο πιάτο

Τούρτα Μεντόβικ!

Ρωσική συνταγή για τούρτα με μέλι! Υλικά: 440-550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 225 γρ. βούτυρο ανάλατο 110 γρ.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial